Als je de kans hebt om een van de feestdagen in Thailand mee te maken, moet je dat zeker doen. Er zijn een aantal leuke feestdagen in Thailand waar veel Thai op af komen. Naast hun respect en trouw aan de koning zijn de Thai ook erg traditioneel en bijgelovig. Samen met hun boeddhistische geloof uit zich dat in de diverse geweldige feesten.

De feestdagen in Thailand op een rijtje

Datum Feest Omschrijving
1 januari Wan Khuen Pi Mai Westers Nieuwjaar. In de grotere steden en op toeristische plaatsen vieren de Thai samen met westerse gasten of expats het westerse nieuwjaar.
6 april Chakri-dag Nationale feestdag ter ere van het ontstaan van de huidige dynastie, de Chakri-dynastie en de stichting van Bangkok door koning Buddha Yodfa Chulaloke in 1782. De hele dag vinden er traditionele ceremonies plaats en bloemleggingen bij de koninklijke gebouwen.
13 – 15 april Songkran festival Traditioneel Thais nieuwjaar. De belangrijkste feestdag(en) van het jaar. Veel Thai gaan op bezoek bij hun familie om nieuwjaar te vieren
5 mei Wan Chattra Mongkhon Kroningsherdenkingsdag
6e volle maan (juni) Vesakha Puja Geboortedag van Bhoeda
Volle maan in juli Asalha Puja Gedenkdagen in het boeddhisme
12 augustus Wan Chaloem Verjaardag van de in 1932 geboren koningin Sirikit en tevens Moederdag.
Laatste volle maan in november Loi Krathong Op zee, rivieren en meren worden bootjes losgelaten met kaarsen en muntjes. Hoe langer je bootje blijf drijven hoe meer geluk zal je hebben het komende jaar. Ook worden tegenwoordig papieren ballonnen met een kaars losgelaten (Khom Loi). Na het Songkran festival is dit het meest populaire festival in Thailand.
5 december Bhumibol Adulyadej Verjaardag van koning Bhumibol Adulyadej

Er zijn nog meer feestdagen maar die zijn minder belangrijk en minder leuk om mee te maken. Bovengenoemde feesten zijn zeker de moeite waard en zullen een mooie en onvergetelijke reiservaring zijn.