Qua formaat is Ayutthaya misschien een bescheiden stad maar de stad heeft een belangrijke rol in de Thaise historie gespeeld. Op de plek waar ooit de hoofdstad van het oude koninkrijk Ayutthaya lag en nog tal van ruïnes te vinden zijn komen jaarlijks veel toeristen af. Daarom zijn er vrij veel hotels in Ayutthaya te vinden evenals guesthouses en wat resorts. Voor iedere bezoeker is er wel wat wils te vinden. Met de onderstaande Ayutthaya hotel tips kan je een goede indruk krijgen van het aanbod en vind je leuke middenklasse, luxe, en budget hotels in Ayutthaya.

Onze hotel tips

Omdat er behoorlijk wat accommodaties in Ayutthaya te vinden zijn kan het misschien wat lastig zijn om een leuke plek te vinden om te overnachten. Aangezien we zelf regelmatig in Ayutthaya overnacht hebben kunnen we je uit eigen ervaring wat leuke Ayutthaya hotel tips geven. Hieronder vind je tips voor zowel een budget accommodatie als een middenklasse- en luxe accommodatie. Hopelijk helpen we je er wat mee op weg!

Ayothaya Riverside House
Budget hotel tip Ayutthaya
       Budget

Als je op zoek ben naar een leuke budget accommodatie in Ayutthaya, dan is het Ayothaya Riverside House een echte aanrader. Aan de oever van de rivier in de mooie tuin kan je heerlijk genieten van een biertje of cocktail en een verkoelend briesje. Het centrum van Ayutthaya ligt op loopafstand net als diverse belangrijke bezienswaardigheden in Ayutthaya? De kamers van deze accommodatie zijn voorzien van airo of fan en gratis WiFi!

Uitzicht op de rivier Gratis WiFi Tuin Hotel locatie
vanaf € 11
Boeken / info
iuDia Hotel
Middenklasse hotel in Ayatthaya hotel tips
               Middenklasse

Vanuit het zwembad uitkijken op de ruïnes van tempels van het historische park Ayutthaya? Het kan in het mooie 3-sterren hotel iuDia Hotel. Dit hotel ligt aan de Chao-Phraya rivier met aan de overkant de Wat Phutthai Sawan die in de avond prachtig wordt verlicht. Vanuit het hotel loop je naar de belangrijkste bezienswaardigheden in Ayatthaya toe. Er worden gratis fietsen ter beschikking gesteld. De kamers hebben gratis Wifi en airco!

Uitzicht op tempels Tuin & zwembad Fietsen (gratis) Hotel locatie
vanaf € 68
Boeken / info
Sala Ayutthaya
Lux hotel in Ayutthaya hotel tips
               Luxe

Één van de beste hotels in Ayatthaya is het 4-sterren hotel Sala Ayutthaya. Het ligt op de oever van de Chao Phraya-rivier vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Wat Phutthai Sawan. Vanaf het restaurant en de bar kan je de tempel zien. Naast een bar en restaurant is er ook een zwembad aanwezig. De stijlvolle kamers van deze moderne accommodatie zijn voorzien van airco en gratis Wifi! Een perfecte keuze als je het er eens goed van wilt nemen!

Zonneterras Zwembad Bar Restaurant Hotel locatie
vanaf € 134
Boeken / info
Nature Home
Ayutthaya hotel tips
           Onze keuze

Ons favoriete hotel in Ayutthaya is 3-sterrenhotel Nature Home. Dit leuke kleinschalige hotel ligt in het noorden van het centrum op loopafstand van diverse bezienswaardigheden zoals Wat Mahathat. De ruime kamers zijn gezellig ingericht en hebben een TV en gratis WiFi. Buiten vind je een fijn zwembad met zonneterras! Voor weinig geld een erg leuk hotel in Ayutthaya!

Zonneterras Zwembad Tuin Fietshuur Hotel locatie
vanaf € 22
Boeken / info

Ligging van hotels in Ayutthaya

De hotels in Ayutthaya vind je eigenlijk wel door de hele stad heen. Echter vind je een concentratie van hotels in het historische centrum van Ayutthaya en dan vooral aan de oostelijke zijde. Ook langs de rivieren die om het oude centrum heen lopen vind je nog een flink aantal hotels en guesthouses terug. De leukste plek in Ayutthaya om te verblijven is dan ook in het oostelijk deel van het oude centrum.Booking.com

Prijzen van hotels in Ayutthaya

Er zijn flink wat hotels, guesthouses en resorts in Ayutthaya te vinden. Prijzen van hotels in Ayutthaya variëren dan ook flink. Zo kan je vanaf €8 per nacht al in een guesthouse of hostel in Ayutthaya overnachten (Sao Wa Luck Guesthouse) en vanaf €15 per nacht in een hotel. Prijzen lopen op tot ruim €200 per nacht voor een overnachting in Ayutthaya in het duurste hotel.

Meer Ayutthaya hotel tips?

Ben je op zoek naar nog meer leuke Ayutthaya hotel tips? Bekijk hier een uitgebreid overzicht van speciale, leuke en goedkope hotels in Ayutthaya. Met ongeveer 150 accommodaties is het aanbod van hotels en guesthouses in Chiang Mai vrij groot.