Als je door het prachtige Sri Lanka gaat reizen heb je een visum voor Sri Lanka nodig. Er is een speciaal toeristenvisum (ETA) voor Sri Lanka dat je vrij eenvoudig online kunt aanvragen. Er zijn wel kosten aan het visum verbonden en ook een aantal voorwaarden. Op zich is de aanvraag vrij snel geregeld als aan alle voorwaarden voldaan wordt.

Voorwaarden aan het visum voor Sri Lanka

Het speciale toeristenvisum voor Sri Lanka werd op 1 januari 2012 door de Sri Lankaanse overheid ingevoerd. Het ETA is een elektronisch visum dat te vervanging dient van het reguliere visum voor Sri Lanka. Het visum is alleen voor toeristen bedoeld en niet voor andere reizigers zoals zakenreizigers. Aan het visum zijn een aantal voorwaarden verbonden:

  • Je dient over een retourvlucht/doorvlucht ticket te beschikken
  • Je paspoort moet bij aankomst minimaal 6 maanden geldig zijn
  • Je moet kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om in Sri Lanka te verblijven
  • Je mag je niet in Sri Lanka bevinden als je het ETA visum aanvraagt
  • Het visum is 30 dagen geldig binnen een periode van 180 dagen
  • Wil je met het double entry visum het land voor de 2e keer binnengaan, dan moet dat binnen 30 dagen na je eerste entree
  • Verlening van je visum is mogelijk tot 180 dagen tegen betaling bij de immigratiedienst
Visum voor Sri Lanka
4.4 (88%) 5 vote[s]