Er is een groot aantal vliegvelden in Maleisie. Maar liefst 62 in totaal. 24 van deze vliegvelden is te vinden op het Maleisisch schiereiland en de andere 38 kan je op Maleisisch Borneo vinden. Het merendeel van de vliegvelden wordt op nationaal niveau, dus voor “domestic flights”, gebruikt. Een aantal luchthavens in Maleisie wordt op internationaal niveau gebruikt. Er zijn internationale vliegvelden te vinden op het westelijk schiereiland van Maleisië maar ook op Maleisisch Borneo. Er bestaan directe vluchten vanuit Amsterdam (Schiphol) naar Maleisië. Ook vanuit Londen en Parijs kan je rechtstreeks op Maleisië vliegen.

Internationale vliegvelden in Maleisie

Er zijn in totaal 12 internationale vliegvelden in Maleisie te vinden die verspreid liggen over het Maleisisch schiereiland in het westen van Maleisie en Maleisisch Borneo in het oosten. Veruit de meeste van deze vliegvelden zijn te vinden op het Maleisisch schiereiland in het westen van het land. Slechts een drietal is te vinden op Maleisisch Borneo (Oost-Maleisië).

Veel van de internationale vliegvelden in Maleisië bieden slechts een zeer beperkt aantal internationale verbindingen aan. Vaak alleen naar Singapore. De grotere vliegvelden hebben wel een uitgebreid aanbod.

Maleisisch schiereiland

 • Kuala Lumpur International Airport
 • Kuala Lumpur Subang International Airport
 • Langkawi International Airport
 • Ipoh International Airport
 • Penang International Airport
 • Malacca International Airport
 • Johor Bahru International Airport
 • Kuantan International Airport
 • Renang International Airport

Maleisisch Borneo

 • Kota Kinabalu International Airport
 • Kuching International Airport
 • Miri International Airport
Internationale vliegvelden in Maleisië

Kuala Lumpur vliegveld

  Algemene informatie
Het vliegveld van Kuala Lumpur, Kuala Lumpur International Airport (KUL), is veruit het belangrijkste vliegveld van Maleisië. Per jaar maken meer dan 60 miljoen reizigers gebruik van het vliegveld. Naast het hoofdgebouw van de luchthaven van Kuala Lumpur (KLIA) is er 2 kilometer verderop nog een terminal waar de low-budget maatschappijen vandaan vliegen (KLIA2). Als je een transfer nodig hebt met de gratis shuttledienst moet je hier minimaal 30 minuten voor uittrekken.

Naast dit vliegveld heeft Kuala Lumpur nog een vliegveld, Kuala Lumpur Sultan Abdul Azziz Shah Airport. Dit vliegveld wordt meestal voor binnenlands vluchten gebruikt.

Vanuit diverse steden in Europese landen kan je rechtstreeks op de hoofdstad van Maleisië vliegen. Zo kan je vanuit Amsterdam (schiphol), Düsseldorf, Londen, Parijs en Frankfurt dagelijks rechtstreeks op het vliegveld van Kuala Lumpur vliegen. Vaak voor mooie tarieven. Je kunt goedkoop van Amsterdam naar Kuala Lumpur vliegen. Je vliegt al vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur vanaf €428,- . Vanuit de grotere steden in Zuidoost Azië vlieg je vaak ook direct en goedkoop naar Kuala Lumpur.

Er zijn veel chartermaatschappijen actief in de regio zodat je vaak een goedkoop vliegticket naar Kuala Lumpur kunt boeken. Zo vlieg je al van Singapore naar Kuala Lumpur vanaf €10,- , van Bangkok naar Kuala Lumpur v.a. €19,- en vanaf Phnom Penh naar Kuala Lumpur v.a. €25,-

Bestemmingen in Europa
Amsterdam, London–Heathrow en Istanbul–Atatürk.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Banda Aceh, Bandar Seri Begawan, Bandung, Bangkok–Suvarnabhumi, Bangkok–Don Mueang, Chiang Mai, Da Nang, Denpasar, Ho Chi Minh City, Jakarta–Soekarno–Hatta, Kalibo, Krabi, Hanoi, Hat Yai, Lombok, Luang Prabang, Makassar, Manila, Medan, Palembang, Pattaya–U-Tapao, Phnom Penh, Phuket, Pontianak, Sandakan, Semarang, Siem Reap, Singapore, Solo, Surabaya, Surat Thani, Yogyakarta, Yangon, Vientiane, Koh Samui en Cebu.

Bestemmingen in Maleisië
Alor Setar, Bintulu, Johor Bahru, Kota Bharu, Kota Kinabalu, Kuala Terengganu, Kuching, Labuan, Langkawi, Miri, Penang, Sibu enKuantan.


  Afstand tot centrum
Ongeveer 48km.


  Hoe kom je van het vliegveld van Kuala Lumpur in het centrum?
Houd er rekening mee dat het vliegveld op vrij grote afstand van de stad ligt, zo’n 48 kilometer. Je kunt op verschillende manieren van het vliegveld van Kuala Lumpur naar het centrum van de stad reizen. Je kunt kiezen voor de KLIA train, express bus of een taxi. Je kan hiervoor eventueel online je busticket bestellen.

Vanaf de luchthaven gaan er om de 15 a 20 minuten KLIA Ekspres trains naar het centrum van Kuala Lumpur (KL Sentral station). Voor MYR55 kan je een kaartje kopen voor de 28 minuten durende treinrit.

De goedkoopste manier om van het vliegveld van Kuala Lumpur naar de stad te komen is per bus. Zo kan je bijvoorbeeld met busmaatschappij Airport Coach rechtstreeks per bus van KL Sentral naar de luchthaven reizen. Dit rit duurt ongeveer een uur en kost je MYR11. De bussen rijden elk half uur tussen 05:30-00:30 naar het vliegveld en tussen 05:00-23:00 van het vliegveld naar de stad. Je kan hiervoor eventueel online je busticket bestellen.

Een derde maar aanzienlijk duurdere optie is de taxi. Je wordt vaak opgelicht door taxichauffeurs in Kuala Lumpur. Neem je een taxi, koop dan bij de arrival hal een coupon voor een vast bedrag of zorg dat je taxi een meter heeft. Een rit kost je tussen de 80 en 120 MYR exclusief de tol voor de snelweg (12 MYR). Ook kan je online een taxi bestellen. Je chauffeur staat je dan bij de arrival hal op te wachten met een bordje met je naam erop.


  Hotel tip Kuala Lumpur
Voor een leuk budget hotel in Kuala Lumpur is het Hotel China Town Inn een goede keuze. De hotel ligt midden in het levendige China town in het hart van de stad. Vanuit het hotel loop je zo naar Merdeka Square, de centrale markt en de koloniale wijk. De sfeervolle kamers van het hotel zijn schoon en ruim. Een overnachting boek je vanaf $16 per kamer per nacht.

Kuala Lumpur Subang vliegveld

  Algemene informatie
Het tweede internationale vliegveld van Kuala Lumpur, Kuala Lumpur Subang vliegveld of Sultan Abdul Aziz Shah Airport, ligt ten westen van Kuala Lumpur. Het vliegveld was vroeger hét vliegveld van Kuala Lumpur maar wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor low-budget vluchten van prijsvechters. Er zijn plannen om de luchthaven te upgraden. Vergelijk de voordeligste vliegtickets naar Kuala Lumpur.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Singapore
Bestemmingen in Maleisië

Alor Setar, Johor Bahru, Kota Bharu, Kuala Terengganu, Langkawi, Penang, Batam en Kerteh.


  Afstand tot centrum
Ongeveer 25km.


  Hoe kom je van het vliegveld van Kuala Lumpur in het centrum?
De tweede luchthaven van Kuala Lumpur ligt dichterbij het centrum dan het nieuwe vliegveld. Toch moet je nog 25 kilometer afleggen om er te komen. Er zijn verschillende manieren om naar het centrum te komen.

Bussen van Skypark Coaches rijden tussen de terminal van Subang Airport en Kuala Lumpur Sentral. De bussen rijden elk uur tussen 07:00 en 21:00 en terug tussen 08:00 en 22:00. Een buskaartje kost je RM9. Ook kan je met deze lijn naar het oude treinstation (KTM) komen. De dit duurt 1 tot 1,5 uur.

De snelste en makkelijkste manier is per taxi. Je kan een coupon kopen in de arrival hal of een taxi met meter regelen. Prijs is afhankelijk van je bestemming en onderhandelingsvaardigheden als je geen taxi met meter neemt. Reken op minimaal RM50.


  Hotel tip Kuala Lumpur
Voor een leuk budget hotel in Kuala Lumpur is het Hotel China Town Inn een goede keuze. De hotel ligt midden in het levendige China town in het hart van de stad. Vanuit het hotel loop je zo naar Merdeka Square, de centrale markt en de koloniale wijk. De sfeervolle kamers van het hotel zijn schoon en ruim. Een overnachting boek je vanaf $16 per kamer per nacht.

Langkawi vliegveld

  Algemene informatie
Het vliegveld van Langkawi ligt in het westen van het eiland. De afstand tot Kuah, de grootste stad op het eiland, is ongeveer 14 kilometer. Het vliegveld van Langkawi is vrij klein en verwerkt net iets meer dan 2 miljoen reizigers per jaar.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Singapore

Bestemmingen in Maleisië
Kuala Lumpur, Penang en Kuala Lumpur–Subang.


  Afstand tot centrum
Ongeveer 14km.


  Hoe kom je van het vliegveld van Langkawi in het centrum?
Taxi’s staan buiten bij de arrival hal. Bij de taxicounter kan je een coupon kopen voor de taxi. Ze werken met vaste tarieven. voor een rit naar Kuah betaal je ongeveer 24MYR. Een overzicht van de tarieven per bestemming vind je hier.

Ook kan je per mini-van naar diverse bestemmingen op het eiland reizen. Je bespaart dan ongeveer de helft. Buiten de aankomsthal vind je de mini-vans.

Vanaf Langkawi (Kuah) kan je eenvoudig per ferry naar het schiereiland Penang doorreizen. Tickets voor de ferry van Langkawi naar Penang kan je tegenwoordig online boeken.


  Hotel tip Langkawi
Een veel betere deal het T Star Cottage Langkawi zal jet niet snel vinden op Langkawi. De houten, sfeervolle kamers hebben meestal een eigen balkon. Het verblijf ligt in Pantai Cenang op het zuidelijk deel van het eiland in het centrum. Kamers boek je vanaf $13 per nacht.

Ipoh vliegveld

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Ipoh, Sultan Azlan Shah Airport, is op 6 na het drukste vliegveld van Maleisië en dus van beperkt belang. In 2016 werden nog geen 250.000 passagiers vervoerd. De luchthaven van Ipoh werd in 2012 geüpgrade. Alle noodzakelijk voorzieningen voor reizigers zijn aanwezig.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Singapore

Bestemmingen in Maleisië
Johor Bahru


  Afstand tot centrum
Ongeveer 6km.


  Hoe kom je van het vliegveld van Ipoh in het centrum?
Het vliegveld ligt niet ver van het centrum. Vervoer vanaf het vliegveld van Ipoh naar de het centrum van Ipoh is beperkt mogelijk. De makkelijkste en eigenlijk ook enige optie is de taxi. Op het vliegveld kan je bij de arrival hal een coupon voor een taxi kopen voor MR25. Je bent in 15 minuten in het centrum van de stad. Tegenwoordig kan je voor veel bussen en treinen in Maleisië online je tickets boeken.


  Hotel tip Ipoh
Als je nog op zoek bent naar een goedkoop maar leuk hotel in Ipoh, dan is het EFM B&B een absolute aanrader. De chalets met 1 of 2 slaapkamers hebben gratis WiFi. Vanuit de chalets kijk je uit op de charmante tuin en de prachtige bergen. Een overnachting boek je hier al vanaf €12.

Penang vliegveld

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Penang ligt 16 kilometer ten zuiden van George Town. Het is één van de drukste vliegvelden van Maleisië en tevens het oudste vliegveld (1935). Het vliegveld kan jaarlijks 6,5 miljoen reizigers verwerken. Het vrij grote vliegveld beschikt over de belangrijkste voorzieningen als restaurants, ATM’s (pinautomaten) en geldwisselkantoren.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Ho Chi Minh City, Medan, Singapore, Jakarta–Soekarno-Hatta, Surabaya, Banda Aceh, Bangkok–Don Mueang en Phuket.

Bestemmingen in Maleisië
Johor Bahru, Kota Kinabalu, Kuala Lumpur, Kuching, Langkawi, Kota Bharu, Kuala Lumpur–Subang, Langkawi en Malacca .


  Afstand tot centrum
Ongeveer 16km.


  Hoe kom je van het vliegveld van George Town in het centrum?
Je kan per bus of per taxi vanaf de luchthaven van Penang naar het centrum van George Town komen. Een taxi is veruit de duurste optie. Ze staan je voor de arrival hal op te wachten. vraag of ze een meter aanzetten. De rit naar het centrum kost je minimaal MYR80. In 30 minuten ben je er.

De bus is een stuk voordeliger. De sneller Penang bus met nummer 401E vertrekt voor de terminal van het vliegveld maar Komtar. De bus vertrekt elke 30 minuten en kost je rond de MYR3. De rit duurt ongeveer anderhalf uur van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat.

Er rijden ook diverse bussen vanaf het vliegveld van Penang naar de stranden in het noorden van het eiland. Buslijn 102 rijdt elke 45 minuten rechtstreeks naar de noordelijke stranden voor MYR4. De eindbestemming Teluk Bahang bereik je in twee uur. De bus rijdt via het centrum van George Town. Kaartjes voor de bussen koop je op het station.

Tegenwoordig kan je online je bustickets, treintickets en boottickets voor Maleisië boeken. Zo kan je van Penang naar Langkawi doorreizen per ferry of naar Butterworth om daar op de trein richting Kuala Lumpur of Bangkok te stappen.


  Hotel tip George Town
Ben je op zoek naar een eenvoudige en goedkope manier om te overnachten in George Town? Dan is Just Inn een echte aanrader. Het guesthouse ligt in het hart van het oude centrum en op loopafstand van de top-bezienswaardigheden en gezellige restaurants. Vanaf $11 kan je hier al een kamer boeken.

Malacca vliegveld

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Malacca, Malacca International Airport, is een kleinschalig vliegveld dat eigenlijk weinig voorstelt. Er is een zeer beperkt aantal vluchten mogelijk naar de luchthaven. Hoewel het vliegveld van Malacca, voorheen Batu Berendam Airport genaamd, een capaciteit aankan van 1,5 miljoen reizigers, zit het daar bij lange na niet aan. Voorzieningen als pinautomaten, geldwisselkantoren gratis WIFI en restaurants zijn wel voorhanden.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Pekanbaru (Indonesië)

Bestemmingen in Maleisië
Penang


  Afstand tot centrum
Ongeveer 10km.


  Hoe kom je van het vliegveld van Malakka in het centrum?
Je kan op twee manieren van de luchthaven van Malakka (Malacca) naar het centrum van de stad komen. Het centrum van Malakka ligt op ongeveer 10 kilometer afstand. De goedkope bussen van Batang Bus en Tuahbas (Nr. 65) rijden tussen Melakka Sentral en het vliegveld (en rijden verder richting Kuala Lumpur). Je kan voor RM8 al een buskaartje kopen. De bussen rijden grofweg om de twee uur.

Ook een taxi is een optie. In de arrival hal kan je een coupon voor de taxi kopen voor zo’n MR30, uiteraard afhankelijk van je exacte bestemming in Malakka. Je levert de coupon vervolgens bij je taxichauffeur in die je vervolgen naar je bestemming brengt.


  Hotel tip Malakka
Ben je op zoek naar een goedkoop hotel in Malakka? Het Karim CT Guest House is een absolute aanraders. Het is weliswaar geen hotel maar een guesthouse. De accommodatie ligt midden in het centrum van Malakka en op loopafstand van het Portugese fort. Een overnachting in dit sfeervolle backpackers guesthouses boek je al vanaf $12 per kamer.

Johor Bahru vliegveld

  Algemene informatie

Het internationale vliegveld van Johor Bahru, Senai International Airport, is een onlangs gerenoveerd vliegveld op het zuidelijkste punt van het Maleisisch schiereiland. Het vliegveld is een goedkoop alternatief om naar het naastgelegen Singapore te reizen. Vliegen op het vliegveld van Johor Bahru is vaak stukken voordeliger omdat low-budget vliegtuigmaatschappijen zoals Flymojo en AirAsia naar Johor Bahru vliegen. Het vliegveld is van bescheiden grootte en vervoerd gemiddeld zo’n 2,5 miljoen passagiers per jaar.

Op de luchthaven van Johor Bahru zijn voldoende faciliteiten te vinden zoals restaurants, pinautomaten, geldwisselkantoren en gratis airport WIFI.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Bandung, Bangkok–Don Mueang, Ho Chi Minh City, Jakarta–Soekarno-Hatta, Surabaya,

Bestemmingen in Maleisië
Kota Kinabalu, Kuala Lumpur, Kuala Lumpur–Subang, Kuching, Miri, Penang, Sibu, Ipoh,


  Afstand tot centrum
Ongeveer 32km.


  Hoe kom je van het vliegveld van Johor Bahru in het centrum?
Je kan op verschillende manieren van het vliegveld van Johor Bahru naar het centrum van de stad reizen. De Express shuttle bussen van Causeway Link brengen je voor RM8 en in 45 minuten van de luchthaven naar het centrum (CIQ). De bussen bevinden zich bij de arrival hal

Naast de express shuttel bussen zijn er ook reguliere lijndienst bussen tussen het centrum en het vliegveld mogelijk. Zo rijden buslijn A1 en 333 (Causeway Link) tussen Larkin station in het centrum en het vliegveld van Johor Bahur. Ze rijden om de 1 a 2 uur.

Ook kan je uiteraard per taxi naar het centrum reizen. Je kunt bij de taxicounter bij de arrival hal een coupon voor de taxi kopen voor ongeveer RM50. Je rijdt in een half uur naar de stad toe.


  Hotel tip Johor Bahru
Als je op zoek bent naar een voordelige manier om in Johor Bahru te verblijven, dan is het Tkl een goede keuze. Het hotel heeft sfeervol ingerichte kamers die schoon en redelijk ruim zijn. Het hotel ligt in he centrum van de stad. Er zijn voordeligere opties te vinden maar niet op zo’n goede locatie als dit hotel. Vanaf $18 per nacht kan je een kamer boeken.

Kuantan vliegveld

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Kuantan, Sultan Haji Ahmad Shah Airport, ligt ten zuidwesten van de stad Kuantan. Kuantan is de grootste stad van het oostelijk deel van het schiereiland maar een zeer beperkt aantal reizigers maakt gebruik van de paar vliegroutes die het vliegveld biedt. Het zijn vooral zakenreizigers (oliebedrijven) die van de luchthaven van Kuantan gebruik maken.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Singapore

Bestemmingen in Maleisië
Kuala Lumpur en Penang


  Afstand tot centrum
Ongeveer 15km.


  Hoe kom je van het vliegveld van Kuantan in het centrum?
Het centrum van Kuantan ligt 15 kilometer ten zuidwesten van het vliegveld. De enige echte goede optie om er te komen is per taxi. Het busstation van Kuantan ligt namelijk ver buiten het centrum zodat je daar nog een bus moet nemen of alsnog een taxi. Taxi’s vind je op de luchthaven. Je kunt een coupon kopen bij de balie in de arrival hal. Voor RM30 zit je in het centrum van de stad.


  Hotel tip Kuantan
Voor een leuk maar goedkoop hotel in Kuantan moet je het Fargo Boutique Hotel hebben. Kamerprijzen beginnen bij €17 per nacht. Het hotel ligt op 5 minuten loopafstand van de Masjid Sultan Ahmad Shah. De mooi gedecoreerde kamers hebben gratis WIFI, een bad en koffie-en thee faciliteiten. Een echte aanrader.

Redang vliegveld

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Redang wordt zeer weinig gebruikt. Er zijn dagelijks maar een paar vluchten. Veel voorzieningen zijn er niet. Wel kan je geld wisselen.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Singapore

Bestemmingen in Maleisië
Selangor, Subang


  Afstand tot centrum
Ongeveer 1km.


  Hoe kom je van het vliegveld van Redang in het centrum?
Het centrum van Redang ligt op 1 tot 1,5 kilometer van het vliegveld vandaan. Je kunt dus eenvoudig naar het centrum lopen. Mocht je direct naar een resort op een van de prachtige stranden van het eiland willen doorreizen, dan kan je taxi nemen. Taxi’s kosten je ongeveer RM25 voor een ritje naar het strand en wachten je buiten bij de aankomsthal op.


  Hotel tip Redang
Er zijn een aantal prachtige resorts op de stranden van Redang te vinden. Het Redang De’ Rimba is er een van. De accommodatie bevindt zich op een heuvel en biedt uitzicht op het omliggende berglandschap. Het beschikt over een restaurant, biljart en kamers met gratis WiFi.

Kuching vliegveld

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Kuching, Kuching International Airport, is het belangrijkste vliegveld van West-Borneo. Jaarlijks doen bijna 5 miljoen reizigers het vliegveld aan. De internationale status is te danken aan directe verbindingen met luchthavens in omringende landen. Het vliegveld voldoet qua voorzieningen sinds een renovatie in 2006 aan de internationale verwachtingen. Houd er rekening mee dat de regio Sarawak waar Kuching onder valt een eigen immigratiebeleid heeft. Vluchten naar bestemmingen buiten de regio worden als internationale verbindingen gezien!

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Singapore, Pontianak

Bestemmingen in Maleisië
Bintulu, Johor Bahru, Kota Bharu, Kota Kinabalu, Kuala Lumpur, Miri, Penang, Sibu, Mukah, Mulu, Tanjung Manis


  Afstand tot centrum
Ongeveer 11km.


  Hoe kom je van het vliegveld van Kuching in het centrum?
Voor een vast tarief van RM30 kan je per taxi naar het centrum van Kuching reizen. Coupons voor de taxirit kan je bij de aankomsthal kopen. Er lopen ook veel oplichters rond. Negeer ze en koop een coupon. Vanuit de stad kan je per taxi naar het vliegveld van Kuching reizen voor rond de RM20.

Een bus naar het centrum nemen is ook een optie. Er rijdt een aantal bussen tussen het centrum en het centrale busstation bij de luchthaven. Bussen 3A, 6, 8G en 9 zijn mogelijk. Reken op ongeveer 5 kwartier reistijd. Buskaartjes koop je vanaf MR6.


  Hotel tip Kuching
Als je op zoek ben naar een leuk maar goedkoop hotel in Kuching, dan is het Marco Polo’s Guesthouse een aanrader. De accommodatie is ideaal voor backpackers omdat er een gedeelde keuken en woonruimte is. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar schoon. Het guesthouse ligt op loopafstand van de rivier, China town en India Street. Een tweepersoons kamer boek je hier vanaf $14 per nacht.

Kota Kinabalu vliegveld

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Kota Kinabalu, Kota Kinabalu International Airport, is na het vliegveld van Kuala Lumpur het grootste vliegveld van Maleisië. Jaarlijks worden er ongeveer 7 miljoen passagiers verwerkt. De luchthaven van Kota Kinabalu (het vroegere Jesselton) is de belangrijkste hub voor west Sabah. Enige jaren geleden is het vliegveld drastisch gerenoveerd. Er zijn 2 terminals op de luchthaven te vinden. Terminal 1 handelt de meeste internationale vluchten af terwijl de low-budgetmaatschappijen zoals Air Asia vaak vanaf terminal 2 vliegen. Voorzieningen zijn er volop. ATM’s, geldwisselkantoren en restaurants vind je er genoeg.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Singapore, Manila, Bandar Seri Begawan, Bangkok–Suvarnabhumi

Bestemmingen in Maleisië
Johor Bahru, Kota Bharu, Kuala Lumpur, Kuching, Penang, Bintulu, Kudat, Labuan, Lahad Datu, Lawas, Limbang, Miri, Mulu, Sandakan, Sibu, Tarakan, Tawau,


  Afstand tot centrum
Ongeveer 8km.


  Hoe kom je van het vliegveld van Kota Kinabalu in het centrum
Het vliegveld van Kota Kinabalu ligt ongeveer 8 kilometer ten zuidwesten van het centrum van de stad. Je kan naar het centrum van Kuching reizen per Airport bus, minibus of taxi.

De Airport bus is een nieuwe maar voordelige optie. De bus vertrekt voor de arrival hal en rijdt vrijwel om het uur vanaf 08:00 tot 20:00. Kaartjes kosten RM5 en zijn uit de ticketautomaten te halen die je overal in de aankomsthal tegenkomt. De bus stopt in Kuching op drie plekken, Center Point, bij het Horizon Hotel en bij Padang Merdeka. Kijk goed waar je hotel ligt ten opzichte van de haltes.

De goedkopere minibus (Nr. 17, Kota Kinabalu-Putatan) is ook een optie maar brengt je naar de het zuidelijk deel van het centrum voor RM2. Je moet hem op de weg bij het vliegveld oppikken. Daar moet je nog een stuk lopen.

Neem je liever een taxi, dan kan dat ook. Reken erop dat je aanzienlijk meer kwijt bent dan de Airport bus. Een taxi naar het centrum kost je gemiddeld RM50 maar is afhankelijk van je bestemming. De prijzen liggen vast. Je moet vooraf een coupon kopen bij de taxibalie bij de aankomsthal. Vanaf +/- mindernacht tot in de vroege ochtend betaal je een 50% toeslag. Voor een ritje van 10 tot 15 minuten je dus vrij veel geld kwijt!

Reis je verder door naar een andere plaats of naar het strand, dan kan je in de stad gebruik maken van lijnbussen die vertrekken van het zuidelijke busstation (Terminal Wawasan) of het noordelijk busstation (Terminal Inanam).


  Hotel tip Kota Kinabalu
Ben je nog op zoek naar een leuk en goedkoop hotel in Kota Kinabalu? Het Hotel Five 2 in Kota Kinabalu is een echte aanrader. Het sfeervolle hotel ligt op 300 meter afstand van het gezellige Gaya Street (Zondagsmarkt) en biedt gratis WIFI. De kamers zijn schoon en redelijk ruim.

Miri vliegveld

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Miri, Miri International Airport, is een belangrijke hub voor Maleisisch Borneo. Vanuit het vliegveld van Miri kan je veel vliegveld op Maleisisch Borneo bereiken. Het vliegveld is in 2005 gerenoveerd en is vrij modern. Er werden in 2016 zo’n 2,5 miljoen passagiers vervoerd. Alle voorzieningen die je als reiziger wenst zijn aanwezig. Je kunt vanaf Miri direct op Kuching en Kota Kinabalu op Borneo vliegen en ook eenvoudig Brunei bereiken over land.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Singapore (4 maal per week).

Bestemmingen in Maleisië
Kuala Lumpur, Johor Bahru, Kota Kinabalu, Kuching, Ba’kelalan, Bario, Bintulu, Labuan, Lawas, Limbang, Long Akah, Long Banga, Long Lellang, Long Seridan, Marudi, Mukah, Mulu, Sibu


  Afstand tot centrum
Ongeveer 10km.


  Hoe kom je van het vliegveld van Miri in het centrum?
Per taxi kan je snel en eenvoudig naar het centrum van Miri reizen. De rit kost je ongeveer RM25. Coupons voor de taxi koop je bij de arrival hal. Busverbindingen zijn er in zeer beperkte mate. Soms moet je lang wachten. Dienstregelingen wijzigen ook regelmatig. Een taxi is de beste optie.


  Hotel tip Miri
Het Nova Hotel Miri is een betaalbaar en leuk hotel in Miri. De kamers zijn erg sfeervol en schoon en hebben gratis WIFI. Sommige kamers bieden prachtig uitzicht op de stad. Een kamer boek je hier vanaf €23 per nacht!