De beste manier om door Maleisië te reizen is per bus. Je kunt per bus snel en goedkoop op veel verschillende plekken in Maleisië komen. Tussen de grote steden rijden er veel bussen maar ook vanaf de grote steden naar toeristische plekken en kleinere steden en plaatsen in de omgeving. Een online busticket voor Maleisie kopen is tegenwoordig mogelijk via Busonlineticket.com. Niet voor alle busverbindingen maar wel voor de belangrijke verbindingen tussen de grote steden en naar de toeristische bestemmingen in Maleisië.

Populaire busverbindingen in Maleisië

Er zijn een aantal populaire busverbindingen in Maleisië die door veel toeristen en backpackers gebruikt worden. Zeker naar de bestemmingen in het binnenland van Maleisië die niet per trein te bereiken zijn, worden veel bustickets verkocht. Met de bus kan je voor een aantal Euro’s je bestemming al bereiken. Zo zijn de bustickets van Kuala Lumpur naar de Cameron Highlands en de bustickets van Kuala Lumpur naar Taman Negara erg populair maar ook de bustickets van Malakka naar Kuala Lumpur.

Waar kan je een online busticket voor Maleisie kopen?

Momenteel zijn er twee website’s waar je een online busticket voor Maleisie kopen kan. Via Busonlineticket.com en 12go.asia. Via beide website kan je een uitgebreid overzicht vinden van de busroutes en busverbindingen doos Maleisië. Ook vind je er de duur van de busritten en uiteraard de prijzen van de bustickets. Je kunt op meerdere manieren betalen. Zo kan je onder andere betalen met je creditcard of PayPal.

Naast bustickets vind je op beide websites ook treintickets en tickets voor een aantal ferry’s. Ook kan je er combi-tickets boeken. Zo kan je in één ticket een reis boeken met de bus en ferry naar bijvoorbeeld Pulau Tioman of de Perhentians.

De prijs van bustickets in Maleisië

Ga je een online busticket voor Maleisie kopen, dan zal de prijs je waarschijnlijk erg meevallen. Bustickets in Maleisië zijn doorgaans erg goedkoop. Vaak boek je voor enkele Euro’s al een busticket voor een busrit van enkele uren. De bussen zijn comfortabel en normaal gesproken voorzien van Airco. Zeker de lange afstandsbussen in Maleisië. Hieronder een overzicht van een aantal populaire busverbindingen met prijzen van online bustickets:

 

Bustickets van Maleisië naar Thailand

Naast bustickets binnen Maleisië is het ook mogelijk om online je internationale bustickets naar of vanaf Maleisië te boeken. Zo kan je de bus van Maleisië naar Thailand online boeken maar ook de bus van Maleisië naar Singapore! Zo kan je per bus van Maleisië naar Bangkok, Hat Yai, Krabi, Phuket en Koh Samui reizen. Bekijk de mogelijkheden.