Het is leuk om tijdens je reis een van de feestdagen in Maleisië mee te maken. Er zijn vrij veel feestdagen in Maleisië waarvan sommige op landelijk niveau zijn vastgesteld en sommige per staat. Tijdens deze feestdagen gaan veel mensen op bezoek bij hun familie in de stad of op het platteland. Het kan daarom erg druk zijn op wegen maar ook in hotels. Veel hotels zijn vaak volgeboekt tijdens de feestdagen in Maleisië. Boek daarom altijd je hotel vooruit als je van plan bent om tijdens een feestdag een bepaalde stad te bezoeken. Als je via Booking.com een hotel boekt hoef je vaak pas te betalen na je overnachting en kan je ook vaak je reservering tot kort voor aankomst nog kosteloos annuleren of wijzigen.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste feestdagen in Maleisië.

Datum Feestdag Omschrijving
3 januari Maulidur Rasul Verjaardag van profeet Mohammed. Iedereen is vrij
19 en 20 februari Chinees nieuwjaar Iedereen is vrij
3 mei Vesak Day Verjaardag van Buddha, boeddhisten zijn vrij, moslims niet
6 juni Verjaardag van Agong Verjaardag van de koning, iedereen is vrij.
17 en 18 juli Hari Raya Puasa Suikerfeest, einde van de Ramadan. Alle moslims zijn vrij, winkels zijn gesloten.
16 september Maleisië dag
24 september Hari Raya Haji Viering van de vorming van een onafhankelijke Maleisische staat (Maleisië, noord Borneo, Sarawak en Singapore). Groot feest op het Merdeka plein. Iedereen is vrij.
14 oktober Awal Muharram (Maal Hijrah) Viering van het islamitische nieuwe jaar. Alle moslims zijn vrij. Winkels en restaurants zijn gesloten.
10 november Deepavali Herdenking van de Hindoegod Rama.

Omdat de meerderheid van de inwoners van Maleisië moslims zijn, zijn de islamitische feestdagen alle inwoners van Maleisië vrij. Vaak werken de niet moslims (boeddhisten en Hindoes) gewoon door. Ze hebben vaak winkels en restaurants en zien geen reden om niet te werken. Andersom is dit ook het geval. Tijdens de boeddhistische en Hindoeïstische feestdagen werken de moslims door.