Ga je door Laos backpacken, dan heb je een Visum voor Laos nodig. Het visum voor Laos is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. Met het single entry visum mag je eenmalig voor een periode van maximaal 30 dagen in Laos verblijven. In Laos kan je het visum eventueel nog verlegen zodat je langer in het land kunt verblijven. Er zijn verschillende manieren om aan je visum te komen. Je kunt het visum zelf regelen of de aanvraag van je visum uitbesteden. Regel je zelf je visum, dan kan je er voor kiezen om dat bij de ambassade te doen of indien mogelijk on arrival, dus bij aankomst in Laos.

Zelf je visum voor Laos in Nederland of België regelen

Het is mogelijk om je visum voor Laos thuis al te regelen. Zo kan je zelf naar de Laotiaanse ambassade in Brussel gaan om het visum aan te vragen. De verwerkingstijd bij de ambassade is ongeveer anderhalve week. Het met spoed aanvragen van een visum is niet mogelijk. Regel je zelf je visum, dan zal je dus twee keer naar Brussel moeten reizen. De kosten voor het reguliere visum bedragen €40,- per visum.

Naast het zelf aanvragen van het visum is het ook mogelijk het te laten regelen door een visumbureau. Veel visumbureaus rekenen bovenop de daadwerkelijk kosten van het visum ook nog servicekosten. Vaak zijn deze servicekosten of bemiddelingskosten €25 tot €40 per visum. Ga je met wat vrienden reizen en vraag je meerdere visums in een keer aan, dan kan je vaak korting krijgen. Laat je het visum via een visumbureau regelen, dan moet je ook nog rekening houden met de tijd die nodig is om je paspoort naar het visumbureau op te sturen en de tijd die nodig is om het weer terug te laten sturen. Veel visumbureaus houden een standaard termijn aan voor de aanvraag van het visum van minimaal 4 weken. Zorg er dus voor dat je op tijd je aanvraag doet indien je het visum van te voren wilt aanschaffen. Ben je van plan om door Laos te gaan backpacken en wil je op voorhand je visum aanschaffen, dan kan je online snel en voordelig je visum regelen bij een van de diverse visumbureaus in Nederland of België.

Let erop dat er behoorlijk veel visumbureaus in Nederland bestaan. Ze willen je maar wat graag helpen bij het regelen van je visum. Bedenk wel dat prijzen voor hun service / aanvragen van je visum behoorlijk kunnen verschillen. Vergelijk daarom is goed wat de beste site is om je visum bij te laten regelen. Let ook goed op de afhandeltijd!

Visum voor Laos on arrival

Het is ook mogelijk om je visum voor Laos on arrival te regelen. Je kan tijdens je reis je visum aan de grens met Laos of op een van de internationale vliegvelden van Laos aanvragen. Het voordeel hiervan is dat je niet op voorhand extra kosten hoeft te maken of naar Brussel hoeft te reizen om je visum te regelen. Ook een voordeel is dat het visum on arrival slechts $35 kost en geen €40,- (via ambassade in Brussel). Een nadeel is dat je niet bij elke grensovergang van Laos een visum on arrival kunt regelen. Bekijk dus eerst goed of op jouw route de mogelijkheid bestaat om bij de grens je visum aan te vragen.

Voorwaarden voor een visum voor Laos

Voor zowel de aanvraag van je visum via de ambassade in Brussel als het regelen van je visum on arrival bij een Laotiaanse grens of internationaal vliegveld in Laos gelden de volgende voorwaarden:

  • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Laos
  • Je moet nog minimaal 1 lege visum pagina in je paspoort hebben
  • Breng 1 recente officiële kleuren pasfoto van 3,5 x 4,5 cm mee

Bekijk voor meer informatie de website van de Laotiaanse ambassade in Brussel.

Backpacken in Ban Huay Xai Thaise immigratie Chiang Khong

Grensovergang Chiang Khong, bij Laos