Hoewel de Laotiaanse hoofdstad Vientiane op het eerst oog een slaperige stad lijkt, valt er toch meer te zien en doen dan je misschien denkt. De toegangspoort tot Laos is verbazingwekkend leuk en dat merken jaarlijks steeds meer toeristen. Elk jaar wordt de stad populairder en het aanbod aan hotels, resorts en guesthouses groeit mee. Tegenwoordig is er dan ook een flink aanbod aan guesthouses, resorts en hotels in Vientiane te vinden. Met de onderstaande Vientiane hotel tips hopen we je een handje op weg te helpen met het vinden van jouw ideale hotel in Vientiane!

Onze hotel tips

Vanwege het ruime aanbod accommodaties kan het vinden van een leuke plek om te overnachten in Vientiane misschien wat lastig zijn. Omdat we zelf regelmatig in Vientiane overnacht hebben kunnen we je uit eigen ervaring wat leuke tips geven. Hieronder vind je enkele tips voor een leuk hotel in Vientiane voor zowel een budget accommodatie als een middenklasse- en luxe accommodatie. Hopelijk helpen we je er wat mee op weg!

Champion Boutique Hotel
Budget hotel in Vientiane
             Budget

Als je op zoek bent naar een goedkoop maar leuk hotel in Vientiane, dan hoef je niet verder te zoeken. Het 3-sterren Champion Boutique Hotel is absoluut de beste deal in de stad. Het nieuwe hotel heeft een zwembad en bar en ligt midden in het centrum van Vientiane. Vanaf €8 boek je hier al een tweepersoonskamer inclusief ontbijt! De kamers zijn prima en voorzien van airco en gratis WiFi. Ideaal voor low-budget reizigers!

Zwembad Gratis WiFi Centrum Hotel locatie
vanaf € 8
Boeken / info
Chandara Boutique Hotel
Tip voor een leuk middenklasse hotel in Vientiane
           Middenklasse

Een erg leuk middenklasse hotel in Vientiane is het 3-sterren Chandara Boutique Hotel dat in het westen van het centrum ligt. Het hotel heeft een mooi zwembad, goed restaurant en een tuin. Diverse bezienswaardigheden in Vientiane vind je op loopafstand. De ruim kamers zijn voorzien van balkon, airco en gratis WiFi. Absoluut waar voor je geld!

Gratis WiFi Zwembad Tuin Hotel locatie
vanaf € 30
Boeken / info
Crowne Plaza Vientiane
Tip voor een lux hotel in Vientiane
               Luxe

Veel mooier en luxer dan het 5-sterren Crowne Plaza Vientiane gaat het niet worden in Vientiane. Deze prachtige accommodatie is het beste wat je zal vinden met zijn rooftopzwembad, fitnessruimte, wellnesscentrum, bar en goede restaurant. De kamers zijn erg ruim en voorzien van airco en gratis WiFi. Dit hotel ligt in het westen van de stad.

Wellness Zwembad Restaurant Bar Hotel locatie
vanaf € 63
Boeken / info
Champa Boutique Hotel
Tip voor een leuk hotel in Vientiane
               Onze keuze

Ons eigen favoriete hotel in Vientiane is het 3-sterren Champa Boutique Hotel dat je in hartje Vientiane vindt. Dit sfeervolle kleinschalige hotel heeft een fijn zwembad, een tuin en een restaurant. De kamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van airco en gratis WiFi. Sommige kamers hebben een balkon. Vanaf het hotel loop je in 3 minuten naar de avondmarkt even verderop of naar de boulevard! Echt een aanrader!

Centrum Zwembad Restaurant Hotel locatie
vanaf € 22
Boeken / info

Ligging van hotels in Vientiane

Het grootste deel van de accommodaties in Vientiane liggen in of rondom het centrum van de stad op loopafstand van de diverse highlights van de stad en de markt. Vanuit sommige hotels die je langs de Mekong rivier vindt kijk je uit over de Mekong en kan je Thailand aan de overkant zien liggen. Op verschillende andere plekken door de stad heen vind je mondjesmaat ook nog wat hotels en guesthouses.Booking.com

Prijzen van hotels in Vientiane

In totaal vind je ongeveer 150 hotels, guesthouses, hostels en resorts in Vientiane, een behoorlijk aantal. Prijzen van hotels in Vientiane zijn over het algemeen vrij laag. Ze verschillen flink maar je kunt behoorlijk goedkoop overnachten in Vientiane. Het voordeligste hotel kost €4 per nacht (Champion Boutique Hotel). Het duurste hotel kost ongeveer €200 per nacht.

Meer Vientiane hotel tips?

Ben je op zoek naar nog meer leuke Vientiane hotel tips? Bekijk hier een uitgebreid overzicht van speciale, leuke en goedkope hotels in Vientiane.