Er zijn redelijk wat reisorganisaties die rondreizen door Laos aanbieden. De meeste rondreizen door Laos duren ongeveer 3 weken. Vaak volgen de organisaties de zelfde reisroutes en doen ze de zelfde hoogtepunten en bezienswaardigheden in Laos aan. Via de diverse reisorganisaties die rondreizen door Laos aanbieden kan je kiezen aan wat voor reis je zou willen deelnemen. Zo kan je een reguliere groepsrondreis boeken of een rondreis voor alleen singles of families. Ook kan je er voor kiezen om gedeeltelijk je eigen route te bepalen en een zogenaamde bouwsteenreis boeken. Je bepaalt zo zelf je route, type accommodaties, budget en reisduur. Je reist dan niet in groepsverband maar alleen of samen met een reisgenoot waarmee je de reis samenstelt.

Backpacken Zuidoost Azie 333travel
Backpacken Zuidoost Azie Koning Aap
Backpacken Zuidoost Azie Tenzingtravel
Backpacken Zuidoost Azie Sawadee
Backpacken Zuidoost Azie Shoestring
Backpacken Zuidoost Azie Fox reizen

Georganiseerde rondreis door Laos

Een georganiseerde rondreis heeft als groot voordeel dat je zelf tijdens je reis vrijwel niks hoeft te regelen. Overnachtingen en vervoer worden voor je geregeld en als er problemen zijn kan je je tot de reisleider wenden die je probleem zal proberen op te lossen. De meeste reisleiders zijn ervaren en geven net dat beetje extra glans aan je reis door je te wijzen op de mooiste plekken en de beste restaurantjes. Ook de lokale gids heeft hierin zijn aandeel. Een georganiseerde rondreis door Laos is mogelijk in groepsverband maar ook individueel. Je reist dan alleen, met partner, familie of vrienden door Laos. Ook alles is voor je geregeld. Vervoer, overnachtingen, excursies en begeleiding. Naast de individuele en groepsrondreis kan je ook deelreizen boeken. Deze zogenaamde bouwstenen kan je los en geheel naar eigen wens boeken. Vaak is het maatwerk. Zo hoef je niet een complete rondreis te boeken maar kan je een reis van een paar dagen boeken met excursies.

Soorten rondreizen Laos

De diverse aanbieders van rondreizen Laos bieden ook verschillende soorten rondreizen aan. Zo zijn er de “gewone” rondreizen waarbij je singels, stellen of familie’s kunt aantreffen, de rondreizen voor singels waarbij je in een groep belandt van alleen singels, de familie rondreizen, speciale fietsrondreizen en bepaalde thema rondreizen. Voor ieder wat wils. Vergelijk de diverse aanbieders met elkaar en je zal ongetwijfeld de reis vinden die het best bij jou past. Misschien ligt de reisroute van de ene organisatie je beter of juist de grootte van de groep van de andere organisatie of misschien is de prijs van de rondreis wel bepalend voor je.

Ook worden rondreizen Laos vaak gecombineerd met een bezoek aan een buurland. Ze heb je combinatiereizen Laos & Thailand, Laos & Vietnam, Laos en Cambodja, Indochina (Laos, Vietnam en Cambodja) en Laos, Cambodja & Thailand.

Aanbod rondreizen door Laos

Hieronder vind je een handig overzicht van de verschillende organisaties die rondreizen of bouwsteenreizen door Laos aanbieden. Om je beter te oriënteren kan je vaak een gratis reisgids of brochure bij ze aanvragen. Ze raak je beter op de hoogte, raak je geïnspireerd en krijg je zin om te gaan reizen. De reizen door Laos verschillen vaak per organisatie. Zo is de lengte van de reis bij de ene organisatie langer dan bij de andere, bezoek je bij de ene organisatie tijdens de reis meer plaatsen, verschilt de grootte van de groep soms en kan ook de prijs van de reis per organisatie erg verschillen. Lees je daarom goed in en vergelijk de rondreizen door Laos per aanbieder.

Laos & Cambodja

Groepsrondreis

v.a. €1995

23 dagen

koningaap.nl

Luang Prabang, Vang Vieng, Phonsavan, Vientiane, Pakse, Bolavan, Khong eiland, Sen Monorom, Kratie, Phnom Penh, Siem Reap

Koning Aap

Laos, Thailand en Cambodja

Groepsrondreis

v.a. €2349

22 dagen

fox.nl

Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Pakbeng, Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane, Siem Reap, Phnom Penh, Sihanoukville

Fox vakanties

De juwelen van Laos

Individuele rondreis

v.a. €1920 *

15 dagen

vanverre.nl

Chiang Rai, Pakbeng, Luang Prabang, Vlakte der Kruiken (Phonsavan), Vang Vieng, Vientiane, Khong island, Bolaven Plateau, Pakse

Vanverre

Laos & Cambodja privéreis

Individuele rondreis met chauffeur

v.a. €2282 *

17 dagen

fox.nl

Siem Reap, Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane, Phnom Penh, Kep, Sihanoukville

Fox vakanties

Laos & Cambodja - Het trage stromen van de Mekong

Groepsrondreis

v.a. €2598

30 dagen

sawadee.nl

Chiang Rai, Luang Nam Tha, Nongkhiaw, Luang Prabang, Phonsavan, Vang Vieng, Vientiane, Kratie, Phnom Penh, Siem Reap

Sawadee

De verborgen schatten van Laos

Individuele fietsrondreis

v.a. €2065 *

12 dagen

snp.nl

Vientiane, Vang Vieng, Phonsavan, Sam Neuan, Vieng Xay, Nong Khiaw, Luang Prabang

snp

Laotiaanse Koninkrijken

Individuele rondreis

v.a. €830 *

8 dagen

vanverre.nl

Chiang Rai, Pakbeng, Luang Prabang, Vientiane

Vanverre

Varen naar Luang Prabang

Bouwsteen

v.a. €260 *

2 dagen

vanverre.nl

Vanaf de Thaise grens 2 dagen varen over de Mekongrivier naar Luang Prabang. Overnacht in Pakbeng. Vaar langs dorpjes en prachtige natuur.

Vanverre

* prijs per persoon vanaf 2 personen

Rondreizen door Laos
4.6 (92%) 5 vote[s]