Ben je van plan om door Laos te gaan reizen en ben je op zoek naar bustickets? Een online busticket voor Laos kopen was lange tijd niet mogelijk maar sinds kort kan je wel online je reservering voor een plek in de bus regelen. Op de belangrijkste en populairste routes in Laos is het nu mogelijk om je busticket vooruit te boeken. Zo ben je gegarandeerd van een plek in de bus en kan je verdergaan met het plannen van je reis door Laos. Via deze site  kan je online je bustickets voor Laos boeken.

Waar kan je een online busticket voor Laos kopen?

Tegenwoordig is het dus mogelijk om online je busticket voor Laos te kopen. Maar waar precies kan je zo’n een online busticket voor Laos kopen? Er is nog maar een zeer beperkt aanbod van online bustickets voor Laos. De beste website om aan je buskaartje voor de bus in Laos te komen is via 12go.asia. Op deze website kan je naast tijden, routes en prijzen ook aanvullende informatie vinden over de indeling van bussen in Laos en over de busstations waar je vertrekt en aankomt. Je kunt vervolgens snel en eenvoudig je busticket voor de bus in Laos boeken. Betaling kan met creditcard of bijvoorbeeld Paypal.

Busstation van Vientiane in Laos
Busstation van Vientiane in Laos
Binnenkant van een nachtbus in Laos
Binnenkant van een nachtbus in Laos

Busroutes door Laos

Er zijn een aantal belangrijke busroutes in Laos die bepaalde steden met elkaar verbinden. De N13, de “snelweg van Laos”, loopt van Noordwest-Laos tot aan Zuidoost-Laos. Er rijden veel bussen over de weg om reizigers van de ene naar de andere stad te vervoeren. Vooral de busroute van Luang Prabang naar Vang Vieng en naar Vientiane is erg belangrijk maar ook de busroute van Vientiane naar Pakse in Zuid-Laos is erg populair. Voor veel van de bussen die over de belangrijkste routes rijden kan je tegenwoordig online een busticket kopen. Een online busticket voor Laos kopen kan nog maar sinds kort en het is daardoor nog lang niet voor elk traject mogelijk om online aan je buskaartje te komen.

Internationale bus naar Laos

Naast diverse busverbindingen binnen Laos rijden er ook een aantal bussen vanuit steden in de omringende landen naar Laos en andersom. Vaak betreft het bussen maar soms kan je ook per mini-van reizen. Vanuit Thailand, Vietnam en Cambodja kan je per bus naar Laos reizen. Bestemmingen van de internationale bus in Laos zijn Luang Namtha, Luang Prabang, Vientiane, Pakse en Don Det/Don Kone (Vierduizend eilanden).

Per bus van Thailand naar Laos reizen

Er rijden dagelijks een aantal bussen van Thailand naar Laos en van Laos naar Thailand. Vaak zijn het lange busritten voor 8 tot 12 uur maar wel in comfortabele bussen. Vaak is een overnachting in de bus ook nodig (nachtbussen). De prijzen van buskaartjes zijn behoorlijk laag. Voor nog geen $20 kan je vaak mee. Een online ticket boeken voor de bus van Thailand naar Laos is in een aantal gevallen mogelijk.

Bus van Chiang Mai naar Luang Namtha

Tegenwoordig kan je een ticket voor de bus van Chiang Mai naar Luang Namtha online boeken. De bus rijdt overdag en vertrekt om 9 uur vanaf busterminal 3 in Chiang Mai (busstation van Chiang Mai). Na een aantal uur zal de bus de grens met Laos passeren en kan je door de douane heen. De bus zal hier wachten met vertrek naar Luang Namtha tot iedere passagier weer terug bij de bus is. De totale reistijd van de rit van de bus van Chiang Mai naar Luang Namtha bedraagt ongeveer 12 uur maar is vaak iets korter (aankomsttijd in Luang Namtha dus rond 21:00u.
Bekijk tijden en prijzen.

Bus van Chiang Rai naar Luang Namtha

Een ticket voor de bus van Chiang Mai naar Luang Namtha online boeken is ook mogelijk. De bus rijdt overdag en vertrekt om 12 uur (middag) vanaf busterminal 2 in Chiang Rai (busstation van Chiang Rai). Na een 2 tot 3 uur de bus de grens met Laos passeren en kan je door de douane heen. De bus zal hier wachten met vertrek naar Luang Namtha tot iedere passagier weer terug bij de bus is. De totale reistijd van de rit van de bus van Chiang Mai naar Luang Namtha bedraagt ongeveer 9 uur maar is vaak iets korter (aankomsttijd in Luang Namtha dus rond 21:00u.
Bekijk tijden en prijzen.

Bus van Chiang Mai naar Luang Prabang

Dagelijks rijdt er ook een bus van Chiang Mai naar Luang Prabang. Dit rit is flink lang. Een zit van ongeveer 20 uur. De bus vertrekt vanaf het busstation in Chiang Mai om 09:00u en komt de volgende ochtend vroeg om 05:00u in Luang Prabang aan. De bus is wel comfortabel en de stoelen kunnen achterover worden gezet. Een buskaartje voor de bus van Chiang Mai naar Luang Prabang kan je online boeken.
Bekijk tijden en prijzen.

Bus van Chiang Rai naar Luang Prabang

Reis je met de bus van Chiang Rai naar Luang Prabang, dan moet je op een reistijd rekenen van 17 uur. De bus vertrekt om 12:00 (middag) uit Chiang Rai en komt de volgende ochtend om 05:00u in Luang Prabang aan. De bus is wel comfortabel en de stoelen kunnen achterover worden gezet. Een buskaartje voor de bus van Chiang Rai naar Luang Prabang kan je ook online boeken.
Bekijk tijden en prijzen.

Bus van Chiang Mai naar Vientiane

Er rijdt ook een bus van Chiang Mai naar Vientiane of eigenlijk tot Nong Khai aan de grens met Laos. Vanaf daar kan je met trein of bus het laatste stukje doorreizen naar Vientiane. De reistijd bedraagt ongeveer 12 uur. De nachtbus van Chiang Mai naar Vientiane vertrekt om 20:30 uit Chiang Mai en komt de volgende ochtend om 08:40u in Vientiane aan. De bus is wel comfortabel en de stoelen kunnen achterover worden gezet. Een buskaartje voor de bus van Chiang Mai naar Vientiane kan je ook online boeken.
Bekijk tijden en prijzen.

Bus van Bangkok naar Vientiane

Er rijden één bus van Bangkok naar Vientiane. De rit duurt ongeveer 11 uur. Ook kan je per trein of bus naar Nong Khai reizen om daar over te stappen op een lokale bus naar Vientiane. De reistijd is dan iets korter namelijk 9 uur. Er rijden aanzienlijk meer bussen naar Nong Khai.

De bus van Bangkok naar Vientiane is een nachtbus. De bus vertrekt vanaf het busstation in Bangkok (Morchit) om 20:00u en komt de volgende ochtend om 07:00 in Vientiane aan. Kaartjes voor de nachtbus van Bangkok naar Vientiane kan je online boeken (of de nachtbus van Vientiane naar Bangkok).

Bus van Bangkok naar Pakse

Er rijdt er dagelijks een rechtstreekse bus van Pakse naar Bangkok. Het betreft een nachtbus die om 16:00 uit Pakse vertrekt en om 05:30 in Bangkok aankomt. Er rijdt helaas geen bus van Bangkok naar Pakse. Ook voor de nachtbus van Pakse naar Bangkok kan je online je ticket boeken.

Bus van Ubon Ratchathani naar Pakse

Ook rijdt er een bus van Pakse naar Ubon Ratchatani net over de grens met Laos. De bus vertrekt om 15:30 en komt om 18:30 aan op het station van Ubon Ratchatani. De reisduur van 3 uur is inclusief de grensformaliteiten.

Per bus van Vietnam naar Laos reizen

Er zijn een aantal busverbindingen van Vietnam naar Laos die je online kunt boeken. Alle verbindingen brengen je van noordelijk Vietnam naar noordelijk of centraal Laos. Je kan vanuit Hanoi en Sapa vertrekken. Bestemmingen in Laos zijn Luang Prabang en Hanoi.

Bus van Hanoi naar Luang Prabang

Vanuit Hanoi rijdt er dagelijks een bus naar Luang Prabang, de populairste stad van Laos. De bus van Hanoi naar Luang Prabang doet er bijna 24 uur over inclusief de grensformaliteiten. Een buskaartje boek je voor nog geen twee tientjes online De nachtbus vertrekt vanaf het busstation van Hanoi om 17:00 en komt op het zelfde tijdstad de dag later aan in Luang Prabang.

Bus van Hanoi naar Vientiane

Ook de bus van Hanoi naar Vientiane is een lange zit van minimaal 22 uur. De nachtbus van Hanoi naar Vientiane vertrekt om 17:00 en komt om 15:00 in Vientiane. Bustickets boek je online vanaf €20. De bussen zijn redelijk comfortabel.

Bus van Sapa naar Vientiane

Ook vanaf Sapa in het noorden van Vietnam is het mogelijk om naar Laos te reizen per bus. Dagelijks rijdt er een bus van Sapa naar Luang Prabang. De bus vertrekt om 18:00 en komt de volgende dag om 12:00 in Luang Prabang. Ook hier reis je per nachtbus. Tickets voor de bus kan je online boeken voor een paar tientjes.

Per bus van Cambodja naar Laos reizen

Ook is het mogelijk om vanuit Cambodja naar Laos te reizen per bus (of mini-van). Veel reizigers steken de grens tussen Laos en Cambodja over nabij de Mekong in het zuiden van Laos. Vaak verblijven ze eerst in Pakse, het Bolaven Plateau of op de Vierduizend eilanden (Si Phan Don) voor ze de grens passeren. Het is mogelijk om per bus vanuit Siem Reap in Cambodja naar Laos te reizen. Bestemmingen in Laos zijn de eilanden Don Det en Don Khone op Si Phan Don en de iets noordelijker gelegen stad Pakse.

Bus van Siem Reap naar Don Det

Dagelijks rijdt er een bus van Siem Reap naar Don Det op de Vierduizend eilanden in Zuid-Laos. Soms rijdt er een bus maar vaker een snellere mini-van. De rit neemt ongeveer achte en half uur in beslag inclusief de grensformaliteiten. De bus vertrekt vanaf het busstation in Siem Reap om 08:00 en komt om 16:30 aan in Don Det. Je busticket kan je online boeken voor ongeveer €20.

Bus van Siem Reap naar Don Khone

Dezelfde mini-van of bus die van Siem Reap naar Don Det rijdt passeert ook Don Khone, de grootste plaats van Si Phan Don op het grootste eiland. Gelijk als je met de ferry aankomt na het oversteken van de Mekong zet je voet op Don Khone. Deze bestemming bereik je om 16:00 als je om 08:00 uit Siem Reap vertrokken bent. Je busticket kan je online boeken voor ongeveer €20.

Bus van Siem Reap naar Pakse

Vanaf Siem Reap kan je ook per bus naar Pakse reizen, de grootste stad in Zuidelijk Laos. De bus vertrekt vanuit Siem Reap om 08:00 en komt om 17:30 aan in Pakse. Buskaartjes voor de bus van Siem Reap naar Pakse koop je online vanaf €20.

Belangrijke internationale busverbindingen naar Laos zijn:

Online busticket voor Laos kopen
4.8 (95%) 16 vote[s]