Inentingen voor Laos zijn niet verplicht. Echter is hierop één uitzondering van toepassing. Dat is indien je in de zeven dagen voordat je Laos binnenkomt nog in een gele koorts lands geweest ben. In dat geval moet je jezelf wel tegen gele koorts laten inenten. In alle andere gevallen zijn inentingen voor Laos niet verplicht maar er zijn wel een aantal inentingen voor Laos die worden aangeraden. Raadpleeg sowieso altijd voordat je op reis gaat je huisarts. Je huisarts is op de hoogte van je medisch dossier en kan het beste voor je beoordelen welke inentingen voor jou van toepassing zijn. Zorg er voor dat je een goede reisverzekering hebt als je op reis gaat. Medische kosten kunnen soms erg hoog zijn in het buitenland.

Aangeraden inentingen voor Laos

De onderstaande inentingen worden aangeraden voor Laos. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook ook virussen en infecties zijn sneller opgelopen dan je misschien denkt. Natuurlijk is het altijd raadzaam om bij je huisarts of een expert te informeren. Aangeraden inentingen verschillen per verblijfsduur:

Vaccinaties bij kort verblijf worden aangeraden tegen

  • vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
  • vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
  • BMR vaccinatie inden je nog geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad

Vaccinnaties bij verblijf langer dan 2 weken worden aangeraden tegen

  • Buiktyfus

Vaccinaties bij verblijf langer dan drie maanden worden aangeraden tegen

  • Hepatitis B
  • Rabiës (hondsdolheid)
  • Tuberculose (soms ook voor kort verblijf)

Meer informatie over inentingen voor Laos

Via de website van Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) kan je een overzicht bekijken van vaccinaties die worden aangeraden voor je reis naar Laos.
Bron: http://www.lcr.nl

Waar kan ik me laten vaccineren voor Laos

Je kan je bij verschillende instanties inentingen voor Laos halen. Natuurlijk gaat voor niets de zon op. Het kost geld om je te laten inenten. In sommige gevallen dekt je verzekering de gemaakte kosten. Vaak echter draai jezelf voor de kosten op. Kosten voor het inenten verschillen per instantie. Hieronder een overzicht van een aantal instanties waar je je kunt laten inenten:

Airport Travel Clinin (op Schiphol)
-Huisarts
-GGD