Een bijzondere plek en één van de mooiste gebieden in het zuiden van Laos is het Bolaven plateau. Vanaf de stad Pakse kan je in oostelijke richting het plateau oprijden om één van de vele prachtige watervallen, koffieplantages of dorpen van minderheden te bezichtigen. Hoewel het gebied nog vrij rustig is zijn er hier en daar wat leuke hotels, guesthouses en zelfs resorts op het het Bolaven plateau te vinden. Met de onderstaande Bolaven plateau hotel tips hopen we je een handje op weg te helpen met het vinden van jouw ideale hotel op het Bolaven plateau!

Onze hotel tips

Omdat we zelf regelmatig op het Bolaven plateau overnacht hebben, kunnen we je uit eigen ervaring wat leuke tips geven. Hieronder vind je enkele tips voor een leuk hotel op het Bolaven plateau voor zowel een budget accommodatie als een middenklasse- en luxe accommodatie. Hopelijk helpen we je er wat mee op weg!

Tad Fane Resorts
Tip voor een budget hotel op het Bolaven Plateau
             Budget

Één van de goedkoopste hotels op het Bolaven Plateau is het Tad Fane Resort. Dit resort is vanwege de unieke ligging nabij de Tad Fane waterval en de hartelijke service echt een aanrader. Het resort ligt tussen de koffieplantages verscholen een heeft een restaurant (met gratis WiFi) op een terras waar vandaan je bij helder weer prachtig op de Tad Fane waterval kijkt. De sfeervolle houten bungalows zijn voorzien van balkon.

Uitzicht op waterval Gratis WiFi Restaurant Hotel locatie
vanaf € 26
Boeken / info
Tadlo Lodge
Tip voor een middenklasse hotel op het Bolaven Plateau
           Middenklasse

In het plaatsje Ban Nongtoung ligt het leuke middenklasse hotel Tadlo Lodge. Deze 3-sterren accommodatie heeft een groot terras vanwaar je prachtig uitzicht hebt op de Tad Lo waterval. Via een brug kan je over de rivier de waterval van dichtbij gaan bekijken. Ook kan je hier zwemmen en snorkelen. De ruime kamers van het hotel zijn erg sfeervol ingericht en voorzien van terras, balkon en gratis WiFi. Bij de Lodge kan je ook fietsen huren!

Uitzicht op waterval Terras Gratis WiFi Fietsverhuur Hotel locatie
vanaf € 42
Boeken / info
Paksong Danngarm Hotel
Tip voor een lux hotel op het Bolaven Plateau
             Luxe

Het grootste en meest luxe hotel op het Bolaven Plateau is het 4-sterren Paksong Danngarm Hotel. Dit hotel ligt in het plaatsje Paksong en nabij de Vang Ngao rivier. Je kunt bij het hotel fietsen lenen, goed eten in het restaurant of een cocktail drinken in de bar. De grote kamers zijn voorzien van airco, gratis WiFi en een balkon. De kamers hebben grote ramen zodat je mooi uitzicht hebt!

Fietsen Restaurant Bar Hotel locatie
vanaf € 54
Boeken / info
Sabaidee Valley
Tip voor een leuk hotel op het Bolaven Plateau
               Onze keuze

Bij een verblijf op het Bolaven Plateau overnachten bij het liefst zelf in ons favoriete hotel, Sabaidee Valley. Dit heerlijk 4-sterren hotel ligt op korte afstand van de Tad Fane watervallen en enkele andere watervallen. De villas’s van de accommodatie hebben een balkon en uitzicht op de omgeving. Er is een zwembad met ook subliem uitzicht. In het restaurant hebben ze erg goed Thais en Laotiaans eten. Dit hotel moet je zeker boeken!

Zwembad met uitzicht Gratis WiFi Restaurant Hotel locatie
vanaf € 28
Boeken / info

Ligging van hotels op het Bolaven plateau

Op het Bolaven Plateau is niet een concentratie van hotels en andere accommodaties te vinden. De meeste accommodaties liggen nogal verspreidt over het plateau. Wel liggen ze vaak bij een waterval in de buurt zoals de Tad Fane waterval of de Tad Lo waterval. Hou er rekening mee dat er niet heel van restaurants in de buurt van de meeste hotels zijn. Het is daarom raadzaam een hotel met restaurant te boeken zoals het heerlijke Sabaidee Valley.Booking.com

Prijzen van hotels op het Bolaven plateau

Het aantal hotels op het Bolaven Plateau is op één hand te tellen. De prijzen van hotels op het Bolaven plateau verschillen niet heel veel van elkaar. Er zijn eigenlijk geen low-budget hotels of dure hotels maar prijzen variëren tussen de €25 en €55 per kamer per nacht. Soms is dit inclusief ontbijt maar lang niet altijd.

Meer Bolaven plateau hotel tips?

Ben je op zoek naar nog meer leuke Bolaven plateau hotel tips? Bekijk hier een uitgebreid overzicht van speciale, leuke en goedkope hotels op het Bolaven plateau.