Het betoverende Tobameer ligt in het noorden van Sumatra. Het kratermeer is ontstaan na een vulkaanuitbarsting die zo’n 75.000 jaar geleden plaatsvond. Na een andere vulkaanuitbarsting is in het meer een eiland ontstaan, Samosir. Het eiland in het meer is erg populair bij backpackers. Je kunt er een paar dagen fijn genieten van de prachtige natuur. Je kunt tijdens je verblijf op het eiland Samosir ook zwemmen in de warmwaterbronnen van het eiland. Veel Tobameer reistips in diverse reisgidsen gaan uiteraard over de warmwaterbronnen maar ook over de cultuur op het eiland.

Over het Tobameer

Met een lengte van ongeveer 100 kilometer, een breedte van 31 kilometer en een oppervlakte van circa 1146 km² is het Tobameer na het Tonle Sapmeer in Cambodja het grootste meer van Zuidoost Azië. Danau Toba, zoals de locals het meer noemen, is tevens het grootste kratermeer ter wereld.

Overnachten bij het Tobameer

Zoek je nog een leuk verblijf bij het Tobameer, dan moet je in het noordoosten van het Samosir eiland zijn. In de plaats Tuk tuk vind je veruit de meeste hotels en guesthouses. Dit gedeelte is dan ook erg populair bij backpackers en andere toeristen. Het is ook mogelijk om aan de overkant van het meer te verblijven. Precies tegenover Tuk tuk, aan de andere kant van het Tobameer, vind je in de plaats Parapat ook nog tal van accommodaties.

Budget hotel tip Tobameer

Ben je op zoek naar een leuk en goedkoop hotel in Tuk tuk aan het Tobameer? Het Toba Cats Garden biedt kamers met terras met uitzicht op het Tobameer. De sfeervolle accommodatie heeft een grote gedeelde huiskamer en keuken waar je zelf kunt koken. De accommodatie is een echte aanrader. Een tweepersoonskamer boek je al voor $11 per nacht.

Middeklasse hotel tip Tobameer

Voor een hotel bij het Tobameer met iets meer comfort en luxe is het Toba Village Inn een goede keuze. Het hotel ligt in Tuk tuk en heeft een fijn buitenzwembad met een prachtig uitzicht op het meer en de berg Pusuk Buhit. De kamers van de accommodatie hebben een eigen balkon of terras met uitzicht op de tuin. Een ruime tweepersoonskamer inclusief ontbijt boek je al vanaf $37 per nacht.

Luxe hotel tip Tobameer

Het prachtige Horas Family Home is één van de meest luxe accommodaties op het eiland Samosir. De accommodaties bestaat uit huisjes in Bataknese-stijl. De huisjes zijn voorzien van een ventilator, een zithoek met een bank en een televisie. U kunt ontspannen op het privéterras en genieten van het uitzicht op het meer en de tuin. De aangrenzende badkamer heeft warm water. Je kan een huisje voor maximaal 5 personen boeken vanaf $75 per nacht.

Meer Tobameer reistips

Ben je op zoek naar nog meer Tobameer reistips? Vergeet dan vooral niet om een goede reisgids aan te schaffen voordat je op reis gaat. In de betere reisgidsen vind je tal van nuttige reistips die je niet alleen tijdens je reis goed van pas zullen komen maar ook zeker voorafgaand aan je reis tijdens de planning.