De stad Palembang is een van de oudste steden van Indonesië. Het is de hoofdstad van Zuid-Sumatra maar was ooit de hoofdstad van het machtige Srivijayan rijk dat veel handel dreef. De stad was tussen de 7e en 11 eeuw het handelscentrum van Zuidoost Azië. Ook onder Nederlands bewind was de stad nog van aanzienlijk belang voor de handel op Sumatra. De stad werd het “Venetië van het oosten” genoemd. De stad bestond namelijk uit tientallen kanalen die met elkaar in verbinding stonden. Enkele overgebleven kanalen en tal van oude gebouwen in het centrum van Palembang zijn nog altijd het bewijs van de rijke geschiedenis van de stad. Veel Palembang reistips die je tegenkomt in diverse reisgidsen over Sumatra gaan dan ook over de kleurrijke handelsgeschiedenis. Tegenwoordig is Palembang met ruim één miljoen inwoners na Medan de grootste stad op Samutra.

Over Palembang

Palembang ligt op het zuidelijkste deel van Sumatra en wordt door de rivier de Musi in een noordelijk en zuidelijk deel verdeeld. In het noordelijk deel (Seberang Ilir) van Palembang vind je het historische centrum maar ook het moderne nieuwe centrum van de stad. In het zuiden (Seberang Ulu) tref je de overheidsgebouwen en residenties. Je kunt heerlijk door de stad slenteren en op zoek gaan naar bewijzen van het rijke verleden.

Overnachten in Palembang

Omdat Palembang een grote stad is en in verhouding met de andere steden op Sumatra vrij veel toeristen ontvangt is het aanbod guesthouses en hotels in Palembang ook vrij groot. De meeste accommodaties in Palembang zijn ten noorden van de Musi rivier te vinden en op loopafstand van het centrum van Palembang. Het aanbod varieert van eenvoudige guesthouses tot luxe hotels en resorts.

Budget hotel tip Palembang

Voor een leuk maar goedkoop hotel in Palembang moet je zeker bij het Classie Hotel zijn. Dit zeer sfeervolle hotel heeft gezellige, schone kamers. In het hotel vind je een restaurant en bar waar je echt goed kunt eten. Op loopafstand van het hotel liggen de Ampera brug en het centrum van Palembang. Een tweepersoonskamer boek je hier vanaf $24 per nacht. Een echte aanrader.

Middenklasse hotel tip Palembang

Ben je op zoek naar een middenklasse hotel in Palembang, dan is het BATIQA Hotel Palembang een goede optie. Dit mooie en grote hotel is zeer stijlvol ingericht. De kamers in het hotel zijn erg ruim en comfortabel. Het hotel ligt op 900 meter afstand van Palembang Square. In het hotel is een restaurant aanwezig waar je erg goed kunt eten. Vanaf $37 kan je hier een superieure tweepersoonskamer boeken.

Luxe hotel tip Palembang

Voor nog meer luxe en comfort moet je absoluut in The Arista Hotel Palembang zijn. De buitenkant van het hotel is niet heel fraai maar de binnenkant van het 5-sterren hotel is prachtig. Het hotel heeft een groot buitenzwembad en een goed restaurant. De hotelkamers zijn erg ruim en sfeervol ingericht. Vanaf het hotel loop je zo het centrum van Palembang in. Een tweepersoonskamer inclusief ontbijt boek je hier vanaf $87 per nacht.

Meer Palembang reistips

Ben je op zoek naar nog meer Palembang reistips? Vergeet dan vooral niet om een van de betere reisgidsen over Indonesië mee op reis te nemen. Een goede reisgids helpt je niet allen tijdens je reis maar zal je ook erg goed van pas komen tijdens de voorbereiding op je reis naar Indonesië. De reisgidsen die je naar mijn mening van de beste Palembang reistips voorzien zijn de Capitool, de Lonely Planet en de Trotter. Uiteraard zijn veel reisgidsen tegenwoordig ook in digitale versie verkrijgbaar.