Aan de oevers van de Atjeh rivier in het uiterste noorden van Sumatra ligt de stad Banda Atjeh, het vroegere Kota Radja. Banda Atjeh, ook wel Banda Aceh genoemd, is de grootste stad in het noorden van Sumatra. Letterlijk betekend Banda Atjeh “haven van de koningsstad”. In de stad en regio levens voornamelijk moslims die hun geloof sterk aanhangen. Ze leven rondom de grote moskee die in het centrum van de stad te vinden is. De meeste Banda Atjeh reistips gaan over de cultuur en geschiedenis van de stad.

Over Banda Atjeh

Banda Atjeh is een oude stad waar ook de Nederlanders flink hebben huisgehouden. Ze vochten tegen de bewoners van de stad die zich hevig verzetten tegen de Nederlandse koloniale machthebbers. Tijdens die gevechten brandde te eeuwenoude moskee (12e eeuw) in het centrum van de stad af. De Nederlanders hebben de moskee later weer gereconstrueerd.

Overnachten in Banda Atjeh

Het aantal hotels in Banda Atjeh is beperkt. De stad wordt door zijn afgelegen ligging in het noorden van Sumatra stukken minder gevonden door toeristen door steden op Java, Bali of Lombok. De meeste hotels in Banda Atjeh liggen rondom de Atjeh rivier en de grote moskee in het centrum van de stad. Het zijn vooral simpele en kleinschalige accommodaties, geen grote luxe hotels.

Budget hotel tip Banda Atjeh

Als je op zoek bent naar een goedkoop hotel in Banda Atjeh dan moet je zeker het Crystall Guesthouse bekijken. Dit guesthouse is eenvoudig maar schoon en ligt in het centrum van Banda Atjeh. Je loopt in 5 minuten naar het herdenkingspark. Tweepersoonskamers boek je hier al vanaf $9 per nacht.

Middenklasse hotel tip Banda Atjeh

Voor een hotel in Banda Atjeh met iets meer luxe en comfort is het Siwah Hotel een aanrader. Het hotel ligt in het hart van Banda Aceh en op korte afstand van de grote moskee van Baiturrahman. De kamers van het hotel zijn ruim en schoon maar eenvoudig. Een tweepersoonskamer boek je al vanaf $19 per nacht inclusief ontbijt.

Luxe hotel tip Banda Atjeh

Een van de meest luxe hotels in Banda Atjeh is het Sei Hotel. Het hotel ligt net ten noorden van de Atjeh rivier en op loopafstand van het centrum van de stad. De kamers van het hotel zijn ruim en sfeervol ingericht. Een tweepersoonskamer inclusief ontbijt boek je hier al vanaf $45 per nacht.

Meer Banda Atjeh reistips?

Ben je op zoek naar nog meer Banda Atjeh reistips? Vergeet dan vooral niet om een goede reisgids over Indonesië aan te schaffen. De betere reisgidsen bevatten handige Banda Atjeh reistips die je goed van pas zullen komen tijdens je reis. Ook zijn ze erg bruikbaar bij het plannen van je reis naar Indonesië. In mijn ogen zijn de Capitool,Lonely Planet en de .Inside Guide