Ben je van plan om door Indonesië te gaan reizen en wil je een deel van de reis per trein afleggen? Dan is er goed nieuws voor je als je geen zin hebt om je treinkaartje aan het loket te kopen of als je voorafgaand aan je treinreis je treinkaartje al op zak wilt hebben om er zeker van te zijn dat je een plek in de trein hebt. Een online treinticket voor Indonesië kopen behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Je kan voor de meeste treinen in Indonesië je online treinkaartje op voorhand kopen zodat je verder kunt gaan met het plannen van je reis en je je geen zorgen hoeft te maken over je vervoer.

Waar kan je een online treinticket voor Indonesië kopen?

Je online treinticket voor Indonesië kopen is sinds enige tijd mogelijk via de Indonesische website tiket.com. Je kan via deze website op een eenvoudige manier aan je treinkaartje in Indonesië komen. Via het Engelstalige deel van de website kan je treintijden, tarieven en beschikbaarheid nagaan. Je vindt zo de beste aansluiting en de goedkoopste mogelijkheden. Ook kan je kiezen tussen de verschillende klassen. Zodra je een keuze hebt gemaakt kan je het treinkaartje online boeken en betalen. De makkelijkste manier om te betalen is per creditcard. Als je geen creditcard hebt is het sowieso aan te raden om een creditcard aan te schaffen voor tijdens je reis. Niet overal kan je pinnen met je reguliere bankpas en aankopen die je doet met je creditcard zijn vaak ook gelijk verzekerd. De twee meest geaccepteerde creditcards zijn VISA en Mastercard. Via YourMastercard.nl en via Visa World Card kan je de voordelen en prijzen van de creditcards bekijken.

Naast betaling per creditcard zijn er ook nog andere mogelijkheden om je treinkaartje te betalen.

Wat kost een treinkaartje in Indonesië?

Treinkaartjes in Indonesië zijn vrij goedkoop. Het reizen per trein is een van de voordeligste manieren van vervoer in Indonesië als het om lange afstanden gaat. Zo koop je voor de rit van Jakarta naar Yogyakarta die 7,5 uur duurt al een ticket voor IDR260.000 (+/- €12,90 ) en voor de rit van Jakarta naar Bandung die 3,5 uur duurt koop je al een ticket vanaf IDR75.000 (+/- €2,62 ). Vaak rijden en meerdere treinen op een dag tussen de grotere steden in Indonesië. Kan je de tijden en prijzen bekijken zodat je altijd het voordeligste tarief boekt of de aansluiting die je het best uitkomt.

Bekijk hieronder een overzicht van het spoornetwerk in Indonesië met daaronder een overzicht van populaire treinverbindingen in Indonesië met tijden en prijzen.

Spoornetwerk Indonesie

VanNaarReistijd (gem)Vanaf prijsMeer info
JakartaBandung
Semarang
Solo
Surabaya
Yogyakarta
3:30u
6:00u
8:30u
9:00u
7:30u
€2,62
€10,47
€13,09
€12,76
€13,09
Boeken
Boeken
Boeken
Boeken
Boeken
BandungJakarta
Semarang
Solo
Surabaya
Yogyakarta
3:10u
7:45u
8:55u
12:30u
7:30u
€2,62
€5,89
€7,86
€5,89
€6,87
Boeken
Boeken
Boeken
Boeken
Boeken
YogyakartaBandung
Jakarta
Solo
Surabaya
Ciribon
7:30u
7:30u
0:58u
4:40u
4:53u
€6,87
€13,09
€1,31
€4,25
€10,80
Boeken
Boeken
Boeken
Boeken
Boeken