Door de prachtige witte palmstranden, de azuurblauwe heldere zee en het schilderachtige berglandschap op de achtergrond, is Senggigi de populairste plek op Lombok en wordt door backpackers veel gebruikt als uitvalsbases voor uitstapjes naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Lombok. Senggigi is een bescheiden stad aan de kust op het Indonesische eiland. Jaarlijks trekt de stad veel toeristen aan die voornamelijk voor de prachtige zandstranden juist dit deel van Lombok bezoeken. In vrijwel alle reisgidsen over Lombok vind je ook handige Senggigi reistips.

Over Senggigi

Senggigi wordt gezien als een stad maar is eigenlijk een samenvoeging van een aantal kleinere plaatsen die aan de westelijke kust van Lombok liggen. Senggigi bestaat uit de plaatsen Batu Bolong, Senggigi, Kerangdangan en Mangsit. De plaatsen liggen op een rij langs het strand en worden door een lange weg met elkaar verbonden. De plaatsen zijn naar helemaal aan elkaar vastgegroeid. Soms ligt er nog een flink stuk grond tussen de plaatsen in waar niks op gebouwd is of waar een berg of bos ligt. De afstanden tussen de plaatsen zijn dan ook behoorlijk en kan je het best overbruggen met een bemo, taxi of bus.

Van de 4 plaatsen is Senggigi centrum (centre) de grootste en belangrijkste. Dit is ook de plaats waar de meeste toeristen verblijven omdat er het meest te doen is en omdat er de meeste hotels en guesthouses te vinden zijn. Aan de lange hoofdweg die de plaatsen met elkaar verbindt liggen in het centrum van Senggigi diverse winkeltjes, supermarkten, een kunstmarkt, hotels, restaurants, internetcafés en banken. je vindt hier vrijwel alles wat je nodig hebt. Het centrum is sfeervol en er wordt elke avond live muziek gespeeld. Dit is het leukste deel van Senggigi.

Ten zuiden van Senggigi centrum ligt rustige Batu Bolong. Je vindt er hier en daar wat hotels, resorts, cafes, restaurants en cafés. Langs het strand vind je ook nog een populaire nachtclub.

Overnachten in Senggigi

Als je op zoek bent naar een hotel in Senggigi dan heb je volop keuzemogelijkheden. Langs de kuststrook vind je tal van leuke guesthouses, hotels en resorts. De voordeligste accommodaties in Senggigi beginnen rond de $10 voor een overnachting. De accommodaties liggen verspreid over de 4 kleine plaatsen die samen Senggigi vormen.

Budget hotel tips Senggigi

Ben je op zoek naar een goedkoop hotel in Senggigi? Het Hotel Bumi Aditya is een van de voordeligste opties met zwembad. Dit vrij nieuwe complex ligt op 200 meter van het strand van Senggigi en biedt ruime kamers. Er is gratis WiFi beschikbaar in de openbare ruimtes. De accommodatie ligt in het dorpje Loco in Senggigi De kamers zijn in een traditionele of moderne stijl ingericht, en allemaal voorzien van een eigen terras met uitzicht over de tuinen. Een overnachting boek je hier vanaf $13 per kamer inclusief ontbijt.

Middenklasse hotel tips Senggigi

Ben je op zoek naar iets meer luxe? Dan is het Mama Bella’s Retreat een goede keuze. Deze sfeervolle accommodatie heeft een riant zwembad en wordt omgeven door een tropische tuin. De kamers zijn ingericht met een traditioneel en modern design. Mama Bella’s Retreat ligt op 10 minuten lopen van het strand van Senggigi. WiFi is gratis beschikbaar in alle ruimtes. Vanaf het fijne terras heb je uitzicht op het zwembad. Een overnachting in deze accommodatie boek je vanaf $33 per kamer inclusief ontbijt.

Luxe hotel tips Senggigi

Voor nog meer luxe en comfort is het Puri Mas Boutique Resort & Spa een echte aanrader. Dit prachtige resort ligt in het noordelijk deel van Senggigi in Mangsit. Het wordt omgeven door tropische tuinen en beschikt prachtig zwembad. Het resort heeft eigen duikinstructeurs die duiklessen in het zwembad geven. Ook is er een yogatuin, een kunstgalerie en een excursiebalie. De kamers en villa’s zijn ingericht met handgemaakte houten meubels en hebben een overdekte badkamer of een badkamer in de tuin. De villa’s hebben een keuken en een eigen zwembad. Een overnachting boek je in de fantastische hotel vanaf $77 per kamer inclusief ontbijt. Een echte aanrader!!

Meer Senggigi reistips?

Ben je op zoek naar nog meer Senggigi reistips? Vergeet dan vooral niet om een van de betere reisgidsen over Bali en Lombok mee te nemen op reis. Deze reisgidsen staan vol met handige Senggigi reistips en andere praktische tips over backpacken in deze regio. Naar mijn mening staan de beste Senggigi reistips in Lonely Planet, National Geographic en Capitool.