Inentingen voor Indonesie zijn niet verplicht, tenzij je in de zeven dagen voordat je Indonesië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Je hebt dan een vaccinatie tegen de gele koorts nodig. Een verdere verplichting voor inentingen is er niet maar een aantal inentingen voor Indonesie wordt wel aangeraden. Zeker als je voor langere tijd in Indonesie (en of andere landen in de regio) verblijf is het risico op ziektes groter en is het raadzaam om je te laten inenten tegen bepaalde ziektes.

Aangeraden inentingen voor Indonesie

Hoewel het niet verplicht is zullen veel dokters en instanties als de GGD je toch aanraden om je voor een aantal ziektes te laten inenten. Ongeacht of je lang of kort in Indonesie zal verblijven wordt het aangeraden om je te laten vaccineren tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).
Ook wordt het aanbevolen om je te laten inenten (BMR inenting) tegen mazelen als je nog geen mazelen hebt gehad.

Inentingen als je voor langere periode gaat reizen

Inentingen die worden aanbevolen als je voor een langere periode (langer dan 3 maanden) in Indonesie (en/of andere landen in de regio) blijft zijn hepatitis B, buiktyfus, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. In (zeldzame) gevallen wordt vaccinatie tegen Japanse encefalitis aangeraden. Op Bali zijn de afgelopen jaren enkele tientallen mensen overlegen aan hondsdolheid. Ga je naar Bali, dan wordt een inenting voor Rabiës (hondsdolheid) zeker aangeraden. Raadpleeg uiteraard altijd je huisarts of GGD. Zeker als je voor langere tijd van plan bent te gaan reizen of als je van speciale medicatie afhankelijk bent. Zorg ook zeker voor een goede reisverzekering voor tijdens je reis. Medische kosten tijdens je reis kunnen erg hoog oplopen dus zorg ervoor dat je een dekkende verzekering hebt. Er zijn speciale Verzekeringen voor Backpacken. Deze worden aangeboden door Tasman Verzekeringen
en zijn zeer uitgebreid.