Indonesië is een groot land dat voornamelijk bestaat uit eilanden, veel eilanden. Toch zijn er op het landoppervlak een aantal grensovergangen in Indonesië. Zo deelt Indonesië zijn grenzen met Maleisië (Kalimantan), met Oost-Timor en met Papua Nieuw Guinea. Veruit de meeste van deze grensovergangen worden erg weinig gebruikt door toeristen. Alleen de grensovergangen met Maleisië worden eigenlijk gebruikt om van Indonesisch Kalimantan naar Maleisisch Borneo te komen.

Internationale ferries in Indonesië

Aangezien Indonesië voornamelijk uit eilanden bestaat, wordt een belangrijk deel van het vervoer uitgevoerd per ferry. Ferries verbinden de diverse grote maar ook kleinere eilanden van Indonesië met elkaar. Er is echter ook een groot aantal internationale ferries die de eilanden van Indonesië met Maleisië, Singapore en de Filipijnen verbindt. Deze ferries zijn ook vrij populair onder toeristen, vooral de ferries die Sumatra met Maleisië verbinden. Ook is de ferry tussen het Indonesische eiland Bintan en Singapore erg populair. De ferry is online te boeken.

Meer informatie over grensovergangen in Indonesië?

Ben je op zoek naar nog meer informatie over grensovergangen in Indonesië? Een handige reisgids helpt je goed op weg. Vooral de Lonely Planet Indonesië (of heel Zuidoost Azië) staat boordevol met handige reistips over de grensovergangen in Indonesië.