In het midden van misschien wel het mooiste eiland van de Filipijnen ligt de stad Puerto Princesa. De stad wordt door velen gezien als groenste en schoonste stad van de Filipijnen. Het eiland Palawan waar Puerto Princesa de hoofdstad van is is nog erg ongerept en heeft veel te bieden op het gebied van natuur. Zowel op het land als in zee kan je hier genieten van de indrukwekkende flora en fauna. Puerto Princesa is de ideale plek om het eiland Palawan te gaan verkennen. In de Lonely Planet” rel=”noopener” target=”_blank”>beste reisgidsen over de Filipijnen vind je tal van Puerto Princesa reistips.

Over Puerto Princesa

Het waren de Spaanse kolonisten die op 4 maart 1872 tijdens hun ontdekkingsreizen de stad stichtten. Ze kozen voor de specifieke locatie vanwege de ideale strategische ligging. De baai waarin Puerto Princesa bood bescherming tegen vijanden maar ook tegen de natuur. Schepen konden veilig voor anker in de rustige wateren van de baai. Na stad werd vernoemd naar Maria Cristina, een Spaanse prinses. (dochter van Isabella II). Later werd naam van de baai veranderd in Puerto de la Princesa dat later Puerto Princesa werd.

Puerto Princesa telt ruim 250.000 inwoners en is daarmee de grootste stad op het eiland Palawan. Qua oppervlakte is de stad erg groot en de bevolking is daarom ruim verspreid over de stad. De stad telt vele restaurants waar je heerlijke verse zeevruchten. Vanwege de gunstige ligging aan zee zijn er veel resorts in Puerto Princesa te vinden. Ook is er een marinebasis van het Filipijnse leger in de baai te vinden.

Meer Puerto Princesa reistips?

Ben je op zoek naar nog meer handige Puerto Princesa reistips? Vergeet dan vooral niet om een goede reisgids over de Filipijnen te kopen. In de betere reisgidsen vind je tal van handige Puerto Princesa reistips die je goed van pas zullen komen tijdens je reis. Ook helpen ze je op weg met het plannen en voorbereiden van je reis. Wij vinden de Lonely Planet en de Rough Guide de beste reisgidsen voor de Filipijnen. Bekijk het complete aanbod reisgidsen voor de Filipijnen.