Met ruim twee miljoen inwoners is Manilla veruit de grootste stad op de Filipijnen en tevens ook de hoofdstad. De bruisende stad vormt zowel het economische als het culturele hart van het land. De prachtige koloniale huizen en gebouwen in de stad maken de stad zeker de moeite waard. Je moet vaak wel even wennen aan de grote drukte in de stad. Manilla is namelijk zeer dichtbevolkt en dat is ook duidelijk zichtbaar door de grote hoeveelheden vuil die je er aantreft. Desalniettemin is een bezoek aan de stad zeker aan te raden. Je vindt veel van de historie van het land terug in de stad. Veel Manilla reistips gaan dan ook over de Spaanse invloeden in het land.

Over Manilla

Achter de drukte en vuiligheid in de stad gaat een ware schoonheid schuil. Het prachtige koloniale hart van de stad bestaan uit tal van koloniale panden die tijdens de Spaanse overheersing over de Filipijnen zijn gebouwd. De mooie mediterraan-ogende woningen en panden maken het gebied erg levendig en sfeervol.

Overnachten in Manilla

Het barst van de hotels en guesthouses in Manilla. Het aanbod is groot maar prijzen liggen gemiddeld wel een stuk hoger dan andere staden in het land en in Zuidoost Azië. De hotels en guesthouses in Manilla liggen verspreidt over de hele stad maar de meeste hotels bevinden zich rondom de Pasig rivier die door de stad loopt. Veelal net ten zuiden van de rivier. Ook rondom het Ortigas center en Legaspi village vind je veel accommodaties.

Budget hotel tips in Manilla

Een van de beste deals in Manilla is het Haeinsa Condotel. Dit gezellige hotel heeft ruime sfeervolle kamers die goed onderhouden zijn. Het hotel ligt in het noorden van het centrum van Manilla op ongeveer twee kilometer afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Verbindingen met het openbaar vervoer zijn goed. Een kamer boek je hier al vanaf $21 per nacht.

Middenklasse hotel tips in Manilla

Voor een hotel met meer luxe en comfort Manila Grand Opera Hotel de ideale keuze. Dit mooie 4-sterren hotel heeft een fijn buiten zwembad en ligt in het centrum van Manilla net ten noorden van de Pasig rivier. De kamers zijn in moderne stijl ingericht met hardhout. Ze zijn erg sfeervol. In het hotels zit een restaurant en gezellige bar. Kamers inclusief ontbijt boek je hier vanaf $48 per nacht.

Luxe hotel tips in Manilla

Voor een verblijf in Manilla met nog meer luxe en comfort is het Pan Pacific Manila de perfecte keuze. Als je een eens goed wil uitpakken moet je zeker in dit hotel overnachten. Als je het vergelijkt met westerse tarieven is het hotel goed betaalbaar. Het hotel ligt in het centrum van de wijk Malate, het Spaanse deel van Manila Bay. Het hotel is in moderne stijl opgetrokken met diverse Filipijnse culturele elementen en kunst. Het hotel heeft een prachtig buitenzwembad en een restaurant in de top van het hotel. Kamers boek je hier vanaf $160 per nacht.

Meer Manilla reistips?

Ben je op zoek naar nog meer Manilla reistips, dan is het erg aan te raden om een goede reisgids aan te schaffen. De betere reisgidsen voorzien je niet alleen van uitgebreide en handige informatie, maar zullen ook je leidraad zijn tijdens je reis en je tevens van handige Manilla reistips voorzien. De beste reisgidsen over de Filipijnen zoals Trotter, Capitool of Lonely Planet staan vol handige Manilla reistips. Bekijk het aanbod.

Manilla reistips
4.5 (90%) 4 vote[s]