De combinatie van de karstbergen die uit de heldere zee opduiken, de prachtige blauwe lagoons met witte zandstranden en het kleurrijke koraal maken van El Nido een waar paradijs. Om nog maar te zwijgen over de verkoelende watervallen en bronnen en de intrigerende grotten die je in de groene jungle in het binnenland aantreft. El Nido op het eiland Palawan is uniek en wordt door steeds meer toeristen ontdekt. De prachtige badplaats op het noordelijk deel van het Filipijnse eiland is de ideale plek om te duiken en snorkelen en te genieten van de oogverblindende natuur. De El Nido reistips gaan dan ook vooral over het optimaal genieten van de zee en natuur hier. Door Condé Nast Traveler’s list is El Nido verkozen tot het op drie na mooiste strand ter wereld en het mooiste strand van de Filipijnen. Iets om niet te mogen missen dus!

Over El Nido

In totaal bestaat El Nido uit 45 kleine eilandjes en het kustgedeelte op het eiland Palawan. De omgeving staat bekend om de kalksteen rotsformaties die uit de zee oprijzen. El Nido’s Bacuit Bay lijkt op de indrukwekkende Halong Bay in Vietnam maar is iets kleinschaliger. Door de mooie contrasten tussen het heldere blauwe water, de grijze rotsen en de groene vegetatie is de baai er “fotogeniek”. In El Nido wonen zo’n 40.000 mensen die tegenwoordig voornamelijk van de inkomsten uit het toerisme afhankelijk zijn. Vroeger leefden ze vooral van de visserij.

Hotel tips El Nido

Gelukkig heeft het massatoerisme de fantastische mooie stranden, lagoons en eilanden van El Nido nog niet ontdekt. Er zijn daarom nog geen stranden van met hotels te vinden. Hier en daar vind je een resort of hotel in El Nido. Ook vind je er leuke guesthouses om goedkoop de nacht door te kunnen brengen.

Meer El Nido reistips?

Ben je op zoek naar nog meer handige El Nido reistips? Vergeet dan vooral niet om een goede reisgids over de Filipijnen te kopen. In de betere reisgidsen vind je tal van handige El Nido reistips die je goed van pas zullen komen tijdens je reis. Ook helpen ze je op weg met het plannen en voorbereiden van je reis. Naar mijn idee zijn Rough Guide, Trotter en Lonely Planet de beste reisgidsen voor de Filipijnen.