Bohol reistips

  • Bohol reistips

Bohol reistips

Minder bekend en bezocht dan de grotere eiland op de Filipijnen is het eiland Bohol. Het eiland is het grootste eiland van de gelijknamige provincie en wordt omringt door 75 kleinere eilandjes zodat het een eiland een waar duik-en snorkelparadijs vormt. Mede door de aanwezigheid van de prachtige rotskusten en hagelwitte zandstranden. Voor de kust komen dolfijnen en walvissen. Tijdens georganiseerde excursies per boot kan je ze tegenkomen. In het binnenland heeft Bohol de opvallende Chocolade bergen (Chocolate Mountains) te bieden. Het is een wonderbaarlijk landschap van grote bruine heuvels. Veel Bohol reistips in de beste reisgidsen over de Filipijnen gaan dan ook over deze mysterieuze heuvels.

Over Bohol

Hoewel Bohol minder populair is bij toeristen dan een aantal andere grote eilanden in de Filipijnen, heeft het eiland genoeg te bieden. Qua grootte is Bohol het tiende eiland van de Filipijnse archipel. Het eiland ligt ten zuiden van het eiland Cebu en ten noorden van Mindanao. Het binnenland bestaat grotendeels uit dichte jungle met een uitgestrekte vlakte met flinke bruine heuvels en de Chocolate Hills. Deze opvallen de bruine heuvels zijn vermoedelijk ontstaan door een kalksteengebergte dat geërodeerd is. De kust van Bohol bestaat voor een vrij groot deel uit rotsen en natuurlijke baaien. Een kleiner deel bestaat uit zandstranden. Ook zijn er delen van de kust bedekt met mangrovewoud. Het eiland biedt een erg divers landschap dat door veel verschillende soorten (bijzondere) dieren en planten bewoond wordt. Zo leeft het kleinste zoogdier op het eiland, de Tarsier (spookdiertje).

Hoe kom je in Bohol?

Op de vraag: Hoe kom je in Bohol? zijn twee verschillende antwoorden mogelijk. Ze liggen beide vrij voor de hand. Aangezien Bohol een eiland is kan je het eiland per boot bereiken vanaf de omringende eilanden. Tevens is het mogelijk om per vliegtuig naar Bohol te reizen.

Boot naar Bohol

Vanaf meerdere eilanden rondom Bohol kan je per boot of ferry naar Bohol varen. De meeste verbindingen bestaan tussen Cebu en de pier van de grootste stad op Bohol, Tagbilaran. Dagelijks zijn er 9 ferry’s die van Cebu naar Bohol varen (+/- ₱600). Ook vanaf de eilanden Negros (Dumaguete), Mindanao (Cagayan de Oro, Dipolog, Iligan stad, Ozamiz stad en Plaridel), Siquijor (Larena) en Luzon (Manila) zijn er verbindingen naar Tagbilaran op Bohol.

Ook de stad Tubigon op Bohol heeft een haven waar meerdere ferry’s vanuit Cebu dagelijks naartoe varen. De afstand en vaartijd is korter (ongeveer 1,5 uur). Je betaald ongeveer ₱250 voor deze overtocht. Vanaf Tubigon kan je per bus eenvoudig naar diverse bestemmingen op het eiland door reizen.

Vliegen naar Bohol

Tagbilaran heeft een eigen vliegveld. Meerdere vliegmaatschappijen vliegen op Bohol. Maatschappijen als Air Asia, Philippine Airlines, en Cebu Pacific bieden dagelijks vluchten naar Bohol aan. Zo zijn er directe vluchten naar Bohol vanaf Manila, Puerto Princesa en Davao. Vanaf €22 vlieg je al naar Bohol. Bekijk tijden en prijzen.

Meer Bohol reistips?

Ben je op zoek naar nog meer Bohol reistips? Vergeet dan vooral niet om een goede reisgids over de Filipijnen mee te nemen op reis. De beste reisgidsen over de Filipijnen verzien je niet alleen van handige Bohol reistips maar helpen je ook met het plannen van je reis en bieden je nuttige tips voor tijdens je reis. Wij vinden de beste reisgidsen voor de Filipijnen de Lonely Planet en de Rough Guide.

Bohol reistips
4.6 (92%) 5 votes
2018-03-07T22:19:16+00:00
Inline
Inline