Trekking in Cambodja

  • Trekking in Cambodja

Trekking in Cambodja

Wil je een trekking in Cambodja gaan maken? In het noordoosten en zuid-westen van Cambodja kan je een één-of meerdaagse trekking doen in een prachtig gebied in de dichte Cambodjaanse jungle. De afgelegen gebieden in de provincies Ratanakiri, Mondulkiri en Koh Kong lenen zich uitstekend voor een trekking. Er wonen weinig mensen maar de flora en fauna in de gebieden zijn uniek. Je komt diverse planten en gewassen tegen zoals indigo, sesam, rode pepers, kalebassen, cashew en meer. Als je een meerdaagse trekking doet kan je overnachten bij diverse bergvolken.

Waar in Cambodja kan je trekkingen doen?

Er zijn een aantal plaatsen in Cambodja waar je trekkingen kan doen. In de provincies Ratanakiri (Ban Lung) en Mondulkiri (Sen Monorom) in het noordoosten van Cambodja vindt je de meeste mogelijkheden. Hier bieden diverse organisaties, bedrijfjes en hotels of guesthouses mooie trekkingen aan. Je kunt de ongerepte jungle van dit deel van Cambodja ontdekken tijdens een ééndaagse of meerdaagse trekking inclusief homestay bij lokale bevolking.

Een andere plek waar je een prachtige trekking door Cambodja kunt maken is in Chi Phat. Deze kleine plaats ligt verscholen in het Kardamongebergte in één van de best bewaarde jungles van Zuidoost Azië. De plaats is vrij goed te bereiken. Je moet vanaf Phnom Penh, Sihanoukville of Koh Kong per bus 2 a 3 uur rijden om vervolgens nog een prachtig boottochtje door de jungle te maken van 2 uur voordat je in Chi Phat aankomt. De mogelijkheden voor trekkingen hier zijn enorm. Er zijn speciale projecten opgezet die de natuur beschermen tegen illegale houtkap.

In Chi Phat heb je ook de mogelijkheid om een trekking van één dag te maken maar je kan er ook voor kiezen om twee of drie dagen onderweg te zijn. De omgeving van Chi Phat bestaat uit indrukwekkende watervallen, diverse stroomversnellingen en rivieren, eeuwenoude begraafplaatsen in grotten, eilanden in de rivier en woeste ongerepte jungle met zeldzame dieren. Als je een indrukwekkende trekking in Cambodja wilt gaan maken is Chi Phat absoluut de beste plek! De kosten van de trekkingen hier zijn redelijk en je steunt er direct het goede doel mee. Je kan je accommodatie in Chi Phat tegenwoordig eenvoudig online boeken. Het geld gaat naar de inwoners van het dorp. Waar de inwoners vroeger van de opbrengst van de illegale houtkap leefden, leven ze nu van de inkomsten van de toeristen die in hun woningen overnachten. De prachtige natuur in de omgeving blijft zo gelukkig behouden.

Meer weten over het maken van een trekking in Cambodja?

Wil je nog meer weten over het maken van een trekking in Cambodja? In de diverse reisgidsen over Cambodja tref je tal van nuttige tips over trekkingen zoals locaties, prijzen, duur enz enz.

Trekking in Cambodja
4.6 (92%) 5 votes
2016-12-27T20:55:17+00:00
Inline
Inline