Sen Monorom is de hoofdstad van de provincie Mondulkiri in het oosten van Cambodja tegen de grens met Vietnam. De provincie is een van de grootste provincies van Cambodja en staat vooral bekend om de prachtige natuur en diverse stammen die in het bergachtige gebied wonen. Mondulkiri provincie is erg dunbevolkt omdat in het gebied de dichte jungle de overhand heeft. Heb je langer de tijd om door Cambodja rond te reizen, dan is een bezoek aan Mondulkiri absoluut een aanraden. Veel Sen Monorom reistips zijn te vinden in reisgidsen over Cambodja.

Over Sen Monorom

Het kleine maar sfeervolle stadje Sen Monorom telt nog geen 10.000 inwoners. Het stadje is omringt door heuvels en bergen waar diverse minderheden wonen. In de omgeving van Sen Monorom vind je veel watervallen (zoals de Kbal Preah waterval en de Bou Sraa waterval) en dichte jungle met snelstromende riviertjes. Je kan in de omgeving van Sen Monorom veel trekkingen doen van een-of meer dagen. Je kan tijdens deze trekkingen bij de locals overnachten in een homestay. In Sen Monorom kan je eenvoudig deze trekkingen boeken. Ook is het mogelijk om een olifantentrekking door de jungle te maken in de nabij gelegen dorpen Putang en Phulung. Je kan zelfs een meerdaagse olifantentrekking boeken met overnachtingsmogelijkheden. De olifanten dag-trekking kost ongeveer $35 en duurt een aantal uur. De meerdaagse trekking kan tot $80 oplopen.

Wat te zien & doen in Sen Monorom?

Wat te zien & doen in Sen Monorom? Het is vooral de natuur die hier roept. Je kunt tijdens je verblijf in Sen Monorom de prachtige Kbal Preah waterval en de Bou Sraa waterval bezoeken. De Bou Sraa waterval bestaat uit twee vervallen. De eerste is 30 meter hoog en de tweede 40. De waterval is erg indrukwekkend. Je kan je tevens hullen in kleding van de lokale bevolking en een foto laten maken ($1). Je kunt in Sen Monorom een scooter huren (of motorbike) om de rit van 45 minuten naar de waterval te maken. Je kunt in de waterval ook heerlijk zwemmen.

Ook is het mogelijk om een rit op een olifant te maken in de nabije omgeving van Sen Monorom. In de stad zelf of via je hotel of guesthouse kan je naar de mogelijkheden informeren.

Waterval in Sen Monorom Mondulkiri

Overnachten in Sen Monorom

Sen Monorom is populairder aan het worden. De mooie en ruige regio was moeilijk te bereiken maar door de aanlag van betere wegen zit het toerisme in de lift. Dit betekend ook dat er steeds meer accommodaties worden gebouwd. Er zijn tegenwoordig een twintigtal hotels en guesthouses in Sen Monorom te vinden.

Budget hotel tip Sen Monorom

Wil je een leuke maar goedkoop hotel in Sen Monorom boeken, dan is het Happy Elephant Bungalows een aanrader. De bungalows liggen ten noorden van het centrum midden in de natuur. De houten bungalows zijn vrijstaand, hebben een eigen balkon en zijn omgeven met bomen. Er is een open lucht restaurant bij de bungalows aanwezig. Een kamer boek je al vanaf $5 per nacht.

Middenklasse hotel tip Sen Monorom

Voor een verblijf met wat meer luxe zoals een koelkast, tv en airco, moet je bij het centraal in de stad gelegen Krapumpich Guesthouse zijn. Kamers boek je hoe vanaf $30 per nacht. De kamers zijn ruim en strak.

Luxe hotel tip Sen Monorom

Beter en luxer dan het 4-sterren Mayura Hill Hotel & Resort zal je niet vinden in Sen Monorom. Het hotel heeft een groot zwembad, biedt uitzicht op de Hooglanden van Mondulkiri en de kamers zijn erg sfeervol en romantisch ingericht. Een overnachting boek je vanaf $90 per nacht inclusief ontbijt. Dit hotel is een echter aanrader.

Bekijk hotelaanbiedingen in Mondulkiri!

Hoe kom je in Sen Monorom?

Sinds een aantal jaar is er een redelijk goede weg naar Sen Monorom. Voorheen duurde het stuk van Snuol naar Sen Monorom soms wel 5 uur terwijl je tegenwoordig in 3 uur het stuk aflegt. Vanuit steden als Phnom Penh, Kampong Cham en Kratie rijden er dagelijks een beperkt aantal pickup-trucks naar Sen Mororom. De rit vanaf Phnom Penh duurt ongeveer 7 tot 8 uur terwijl je vanaf Kampong Cham in 5 tot 6 uur naar Sen Monorom rijdt. Vanaf Kratie doe je er 5 uur over. Kosten voor een rit variëren van $6 tot $11. Vervoer regel je het beste op het station zelf en het beste is om de dag voor je reis je vervoer te regelen zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan. Er rijdt tegenwoordig ook een bus van Phnom Penh naar Sen Monorom. De rit duurt 8 uur en boek je online vanaf $11 per persoon.

Eventueel kan je ook de rit maken met een tussenstop in Snuol. Vanaf Snuol rijden er dagelijks meerdere mini-vans en pickup-truck naar Sen Monorom.

Meer Sen Monorom reistips

Vergeet voor aanvang van je reis naar Cambodja niet om een goede reisgids voor Cambodja te kopen. In de betere reisgidsen vind je veel handige Sen Monorom reistips en andere reistips over Cambodja. De reisgids helpt je een eind op weg en is je leidraad tijdens je backpack avontuur. Reisgidsen waarin je meer Sen Monorom reistips kunt vinden zijn bijvoorbeeld de Trotter, Rough Guide en de Lonely Planet.