Aangezien het reizen per trein in Cambodja nog redelijk in de kinderschoenen staat en de bus nummer één vervoermiddel voor toeristen en locals in Cambodja is, is er vrij veel vraag naar bus kaartjes in Cambodja. Waar je voorheen je kaartje voor een bus in Cambodja alleen op het station kon kopen, behoort tegenwoordig een online bus ticket voor Cambodja kopen ook tot de mogelijkheden. Zo kan je voorafgaand aan je reis je buskaartje reserveren en weet je zeker dat je plek hebt. Je hebt geen last van opdringerige mensen die je een kaartje voor een bepaalde maatschappij willen aansmeren zodat ze een leuke commissie vangen.

Waar kan je een online bus ticket voor Cambodja kopen?

Als je puur op zoek bent naar een buskaartje voor een traject binnen Cambodja, dan kan je via 12goasia.com of Camboticket je online kaartje boeken. Op deze websites kan je eenvoudig je online bus ticket voor Cambodja kopen voor routes tussen grotere steden: Phnom Penh naar Siem Reap, Sihanoukville naar Kampot, Koh Kong naar Phnom Penh of Battambang naar Pursat. Ook zijn er busverbindingen mogelijk tussen steden en gebieden en plaatsen die meer afgelegen liggen zoals Ratanakiri en Mondulkiri provincie, Pailin en Preah Vihear. Ook is het mogelijk om een aansluitende bus vanaf een grenspost (Cambodjaans/Laotiaanse grens) te boeken of juist een busticket naar de grens zoals van Siem Reap naar Poipet (grens met Thailand).

De prijzen zijn vaak schappelijk en vaak zit er ook een flesje water bij de prijs inbegrepen. 12goasia.com en Camboticket werken samen met een aantal degelijke vervoermaatschappijen die belang hechten aan de veiligheid. Naast vervoer per bus worden er in sommige gevallen ook kaartje voor een rit per minivan aangeboden. Soms is dit sneller en vaak ook goedkoper.

Per nachtbus door Cambodja reizen

Er zijn tegenwoordig ook vrij veel busmaatschappijen die ‘s nachts rijden. Op zich een handige manier om geld te besparen op je overnachting. Ook heb je geen last van de grote drukte op de weg die er overdag vaak is. De nachtbussen van busmaatschappijen als Rith Mony of Virak Buntham zijn vrij comfortabel. Je hebt een degelijke ligplaats (dubbel of solo) en komt vaak goed de nacht door. In de nachtbussen is stroomvoorziening, WIFI en water aanwezig. Tijdens de rit stopt de bus enkele malen voor een sanitaire stop. Regel je bustickets voor de nachtbus in Cambodja het liefst ruim van te voren omdat de bussen erg populair zijn en soms snel vol zitten. Een online bus ticket voor Cambodja kopen is ook mogelijk voor de nachtbussen. Een buskaartje voor de nachtbus koop je al vanaf $13. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de route en busmaatschappij.

Zorg wel dat je direct bij de maatschappij boekt indien je niet online je busticket boekt. Boek je bij een reisbureau, dan komt het regelmatig voor dat je niet bij je hotel wordt opgepikt met een minibusje dat je oorspronkelijk naar het busstation zou moeten brengen.

 

Lees meer info over de prijzen, routes en kwaliteit van deze busmaatschappijen in Cambodja.

Internationale bus ticket voor Cambodja kopen

Ben je niet op zoek naar een buskaartje voor de bus binnen Cambodja maar wil je een internationale busreis gaan maken van of naar bijvoorbeeld Thailand of Vietnam, dan kan je ook via Camboticket je ticket boeken maar ook via 12goasia.com. Deze maatschappij biedt naast bustickets in diverse landen in Zuidoost Azie ook nog treintickets en bootticket in Thailand aan zodat je een reis helemaal kunt doorboeken naar je uiteindelijke bestemming in Thailand. Zo kan je bijvoorbeeld vanaf Sihanoukville tot Koh Samui boeken via
12goasia.com.

Lees meer info over de prijzen, routes en kwaliteit van deze busmaatschappijen in Cambodja.

Veelgestelde vragen over het reizen per bus in Cambodja

Rijden er veel bussen in Cambodja?
Ja, tussen de grotere steden in Cambodja rijden dagelijks meerdere bussen. Kom je langs Phnom Penh, dan moet je daar vaak overstappen. Ook rijden er internationale bussen naar Bangkok, Ho Chi Minh stad en Zuid-Laos. Bekijk hier de belangrijkste busroutes.

Hoelang duurt een busrit in Cambodja gemiddeld?
Natuurlijk hangt de duur van je busrit af van de route. Vaak duren busritten een aantal uur.
Reis je vanuit Phnom Penh naar steden als Siem Reap, Battambang of Sihanoukville, dan moet je op ongeveer 6 uur reistijd rekenen.

Waar kan je een busticket voor een bus in Cambodja boeken?
Via 12go.asia kan je snel en eenvoudig aan je buskaartje voor in Cambodja komen (ook internationale trajecten).

Is het veilig om in Cambodja per bus te reizen?
Wegen in Cambodja zijn erg druk. Ongelukken komen zeker maar vooral tussen auto’s die proberen in te halen op de smalle wegen. Vooral de route naar Sihanoukville is druk. Over het algemeen is reizen per bus in Cambodja wel veilig. Reizen per taxi is minder veilig.

Zijn bussen in Cambodja van goede kwaliteit?
Veel maatschappijen bieden vervoer per bus aan. De kwaliteit per bus kan wat verschillen maar vaak valt de kwaliteit niet tegen. In de bussen is airco aanwezig, genoeg ruimte, opbergrekken en onderin de bus kan je grote bagage kwijt. Let erop dat de airco soms erg koud staat en niet kan worden uitgezet. Vaak krijg je aan boord een flesje water. Bussen stoppen op ritten van 3 of meer uur onderweg om te eten of toiletteren.

Zijn de wegen in Cambodja van goede kwaliteit?
De conditie van wegen in Cambodja is over het algemeen acceptabel. Er wordt veel aan de weg gewerkt maar door de hoge temperaturen en soms hevige neerslag gaan wegen snel kapot. Gaten in de weg zijn zeker niet zeldzaam.