Ben je een reis aan het plannen en wil je een goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken? Een vlucht van Nederland naar Cambodja kan je al boeken voor €353,- retour. Wij vonden het goedkoopste vliegticket naar Cambodja via de vliegticketvergelijker Momondo.nl. Je moet wel rekening houden met een aantal voorwaarden. Als je simpelweg een ticket Amsterdam – Phnom Penh retour boekt zal je dat goedkope tarief niet snel tegenkomen. Je moet er iets meer je best voor doen. Wil je een goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken? Lees hieronder de handige tips en bespaar zo veel geld op je vliegticket naar Cambodja.

Goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken

Een goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken

Voordat je een ticket naar Cambodja gaat boeken is het handig om te weten dat Cambodja twee internationale vliegvelden heeft, Phnom Penh Pochentong International Airport (PNH) en Siem Reap Angkor International Airport (REP). Je kan een retour Amsterdam – Phnom Penh of Amsterdam Siem Reap boeken vanaf ongeveer €420,- met een overstap in bijvoorbeeld Guangzhou of Hong Kong. Vliegtuigmaatschappijen als KLM en China Southern Airlines werken samen in een alliantie waardoor je op bijvoorbeeld met KLM van Amsterdam naar Guangzhou vliegt en vervolgens met China Southern Airlines van Guangzhou naar Phnom Penh. Ben je bereid om één keer extra over te stappen, dan kan je al vanaf €353 retour vliegen naar Phnom Penh.

Ook kan je van Amsterdam via Bangkok naar Phnom Penh vliegen. Ook op dit traject werken vliegtuigmaatschappijen samen in een alliantie en komt het bijvoorbeeld voor dat je met KLM tot Bangkok vliegt en vanaf Bangkok met Bangkok Airways naar Phnom Penh vliegt. Deze samenwerkingen in de vorm van een alliantie kunnen voordelig zijn maar leiden niet altijd tot het voordeligste vliegticket.
Indien je een vliegticket bijvoorbeeld van Amsterdam naar Bangkok retour boekt en los nog een retour Bangkok naar Phnom Penh met een prijsvechter als Air Asia, dan komt je voor voordeliger uit. Indien je nog een keer extra zou willen overstappen (bijvoorbeeld in Dubai of Doha) dan kan je ticket naar Bangkok nog een paar tientjes voordeliger uitvallen.

Voorbeelden:

Retourticket in een keer boeken:
Goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken

Voordelen:
Indien je eerste vlucht vertraging heeft en je de aansluitende vlucht mist krijg je een nieuwe vlucht aangeboden.
Kans op fouten (in datum of tijden) is kleiner.
Nadelen:
Tickets is (vaak) duurder (zeker via Bangkok) dan wanneer je twee keer een los ticket boekt.

Retourticket in twee delen boeken:
Goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken

Goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken

Voordelen:
Ticket is vaak een stuk goedkoper dan een retour ticket in een keer boeken.
Nadelen:
Je betaald twee keer boekingskosten (maar bent nog altijd voordeliger uit)
Bij vertraging moet je een nieuwe ticket kopen of bijbetalen als je de aansluitende vlucht gemist hebt. (Let op voldoende overstaptijd)
In Bangkok heb je twee luchthavens. Soms kom je op Suvernabhumi aan en vertrekt je vanaf Dong Muang.

Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld heen tot Phnom Penh of Siem Reap te vliegen (met overstap in Bangkok of Guanzhou) en terug vanaf Bangkok rechtstreeks weer naar Amsterdam. Je ticket Phnom Penh / Siem Reap naar Bangkok kan je via een charter (Low-cost maatschappij) dan ook weer los boeken en zo weer aardig wat geld besparen.

Wil je een goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken, dan is het slim met de vertrek-en aankomstplaats te spelen en om met de volgende punten rekening te houden:

  1. Boek een retourticket en vlieg vanaf Amsterdam direct naar Phnom Penh of Siem Reap
  2. Boek een retourticket en vlieg vanaf een nabijgelegen vliegveld (zoals Dusseldorf) naar Phnom Penh of Siem Reap
  3. Boek een retourticket naar Bangkok en een retourticket Bangkok – Phnom Penh of Siem Reap
  4. Boek heen naar Phnom Penh of Siem Reap en terug vanaf Bangkok weer naar Amsterdam
  5. Boek heen van Amsterdam naar Phnom Penh of Siem Reap en terug vanaf Bangkok via Amsterdam naar Dusseldorf maar check in Amsterdam uit

Waar boek je een goedkoop vliegticket naar Cambodja?

Na je weet hoe je op een slimme manier een goedkoop vliegticket naar Cambodja kunt boeken, moet je alleen nog weten waar je het beste je vliegticket kunt boeken. Er zijn veel websites waar je vliegtickets kunt boeken bijvoorbeeld:

Niet bij alle boekingssites zijn de prijzen hetzelfde. Vaak zitten er kleine verschillen in de tarieven van dezelfde vluchten tussen de verschillende boekingssites. Ook de boekingskosten of ook wel dossierkosten of afhandelingskosten genoemd, verschillen. Zo betaal je bij de ene boekingssite bijvoorbeeld €15,- per boeking terwijl je bij een andere site misschien wel €39,- betaald. Ook zijn de databases met vliegtuigmaatschappijen bij de ene aanbieder groter dan bij de andere. Zo kan het zijn dat je ergens een vliegt ziet die je op een andere boekingssite niet tegenkomt omdat de betreffende maatschappij niet samenwerkt met de boekingssite.

Een door mij zelf veel gebruikte vliegticket vergelijkingssite is Momondo.nl. Hier kan je eenvoudig en overzichtelijk veel vliegticket boekingssites vergelijken en dan daar het goedkoopste vliegticket naar Cambodja boeken.

De website van WTC.nl – World Ticket Center heeft het grootste aanbod vluchten. Je kan er eenvoudig boeken en vindt er vaak de voordeligste tarieven.

Ben je meer uit op een open ticket, dan kan je het beste eens rondkijken op de website van TunaFish. Hier kan je namelijk een wereld vliegticket kopen waarmee je tijdens je reis makkelijk je ticket kunt boeken.