Hotels in Thailand

  • Hotel tips Thailand

Hotels in Thailand

Thailand barst van de hotels. Je kan zelf kiezen of je lux, middenklasse of low-budget wilt overnachten op de meeste toeristische plaatsen in Thailand. In vrijwel alle grotere steden is voldoende aanbod en kan je jouw verblijf zo goedkoop of lux maken als je zelf zou willen. Ook in Thailand kan je eenvoudig je hotel boeken via bijvoorbeeld Booking.com of via Agoda.com. Maar hoe weet je nu eigenlijk welk hotel dat ene beetje extra biedt waarnaar je op zoek bent? De recensies van gasten zijn niet altijd even duidelijk of betrouwbaar.

Om je een eindje op weg te helpen heeft backpackenzuidoostazie.nl zijn eigen lijst samengesteld met favoriete hotels en guesthouses per bestemming in Thailand. Bekijk hieronder de hotel tips Thailand en vind zo de leukste hotels, guesthouses en bungalows in Thailand die je een onvergetelijke ervaring zullen bezorgen. De Thailand hotels tips zijn voor de 15 belangrijkste bestemmingen in Thailand opgesteld. Je vindt voor elke bestemming een budget hotel tip, een middenklasse hotel tip en een luxe hotel tip en een tip voor een hotel dat door ons wordt aangeraden!

Load More Posts

Thailand hotel tips per plaats

Hierboven in het overzicht vind je diverse Thailand hotel tips per stad of plaats. Zo kom je via het overzicht uit bij een uitgebreid aanbod hotels in onder andere Bangkok, Pattaya, Chiang Mai, Chiang Rai, Pai, Ayutthaya, Sukhothai, Kanchanaburi, Hua Hin, Phuket, Krabi, Koh Phi Phi (Don), Surat Thani, Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao, Koh Samet, Koh Lanta, Koh Kut en Koh Chang.

Kwaliteit van hotels in Thailand

Doorgaans is de kwaliteit van hotels in Thailand prima. De kamers zijn goed verzorgd, elke dag wordt je kamer schoon gemaakt en vaak is er een koelkast en airconditioning in de kamer zodat je even kunt bijkomen van de hitten en benauwdheid buiten. Uiteraard komt het wel eens voor dat er af en toe een kakkerlak uit het doucheputje komt klimmen maar waar heb je dat niet in Zuidoost Azië? Ook wil het hier en daar nog wel eens wat muf ruiken in sommige hotels. Opvallend is altijd dat de douche erg laag hangt. Ook de deurpost van veel badkamers is erg laag. Lange mensen stoten regelmatig hun hoofd. Een belangrijk pluspunt in de Thaise hotels is de service. De receptionisten en kamermeisjes zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Ze zullen altijd ja-knikken als je iets vraagt. De Kwaliteit van hotels in Thailand wordt natuurlijk wel grotendeels bepaald door de prijs. Vaak zijn de duurdere hotels net wat beter dan de budget hotels. Je kan hier makkelijk prijzen en kwaliteit van de hotels vergelijken.

Prijzen van hotels in Thailand

Zoals eerder aangegeven variëren de prijzen van hotel in Thailand flink. Je kan voor weinig geld goed overnachten maar je kan ook zeer lux overnachten in 5-sterren hotels en resorts. Het voordeel van hotels in Thailand is dat de prijzen per kamer zijn in plaats van per persoon per nacht. Je bent zo aanzienlijk voordeliger uit als je samen reist dan als je alleen reist. Ontbijt en toeristenbelasting zit daar vaak ook bij inbegrepen. Voor een budget hotel betaal je vaak rond de €15,- per nacht terwijl een middenklasse hotel ongeveer rond de €30,- per nacht kost. Een vier-of vijf-sterren hotel begint vaak bij €70,- per nacht per kamer. Uiteraard verschillen de prijzen per locatie waarbij in de toeristische gebieden de prijzen lager zijn door de grote concurrentie dan in minder toeristische gebieden.

Waar boek je hotels in Thailand?

Je kan tegenwoordig makkelijk voorafgaand aan je reis je hotel online boeken. Je kan dan rustig hotels vergelijken en zo jouw perfecte hotel zoeken. Dit is zeker aan te raden voor je eerste nacht in Thailand. Je zult erg moe zijn na een lange vlucht en geen zin hebben om drukke mannetjes om je heen te hebben die je een “cheap cheap” hotel willen aansmeren zodat ze een leuke commissie kunnen vangen. Regel absoluut je eerste overnachting en kijk daarna eventueel zelf ter plekke verder. Vooral in Bangkok en Chiang Mai is het vinden van een hotel gemakkelijk. Ze bevinden zich op een centrale locatie vlak bij elkaar. Op de diverse eilanden is het wel raadzaam om je hotel vooruit de boeken. De afstanden zijn vaak groot tussen de hotels of bungalows op de eilanden dus bespaar je tijd en energie en boek vooraf. Via de website van Trivago kan je veel hotels vergelijken en boeken. Ze vergelijken een hoop boekingssites en vinden de voordeligste plek voor je. Ook via Agoda kan je goede aanbiedingen vinden.

Hotels in Thailand
4.5 (90%) 16 votes
2018-07-30T20:04:57+00:00
Inline
Inline