Chiang Khong hotel tips

  • Chiang Khong hotel tips

Chiang Khong hotel tips

Het aan de Mekong rivier gelegen stadje Chiang Khong doe je vooral uit praktische overweging aan. De meeste toeristen die in Chiang Khong overnachten doen dat puur en alleen om de volgende dag door te reizen naar Laos dat aan de overkant van de Mekong rivier ligt. Vaak komt toeristen laat in de grensplaats aan, de grenspost is vaak al gesloten. Overnachten is dan bittere noodzaak. Toch heeft Chiang Khong meer te bieden dank je zou denken. Met de onderstaande Chiang Khong hotel tips kan je een goede indruk krijgen van het aanbod en vind je leuke middenklasse, luxe, en budget hotels in Chiang Khong.

Ligging van hotels in Chiang Khong

Zodra je in Chiang Khong aankomt zie je direct de Mekong rivier stromen. De rivier vormt de grens tussen Thailand en Laos. Aan de zuidelijke oever ligt de Thaise plaats Chiang Khong terwijl aan de noordelijke oever de Laotiaanse plaats Ban Huay Xai te vinden is. Vroeger stak je hier de grens over in een bootje. Tegenwoordig kan je over de brug ten zuiden van Chiang Khong de grens over rijden. Bij de sinds 2 jaar geopende brug vind je geen hotels.

De ligging van de hotels in Chiang Khong is nog altijd op de oude locatie aan de Mekong rivier in het centrum van de stad. Bijna alle hotels en guesthouses in Chiang Khong vind je aan de rivier of de hoofdweg die parallel aan de rivier loop en op nog geen 100 meter van de rivier af ligt. Als je gaat overnachten in Chiang Khong moet je dus langs de rivier zijn, op loopafstand van de avondmarkt en het centrum. Bekijk hieronder enkele Chiang Khong hotel tips en vind ze goedkope en leuke hotels in Chiang Khong om te verblijven!

Namkhong Guesthouse and Resort
Budget hotel tip Chiang Khong
               Budget

Als je voor goedkoop gaat is Namkhong Guesthouse en Resort de beste deal in Chiang Khong. Het resort is spot goedkoop, ligt op loopafstand van het centrum van Chiang Khong en heeft een groot zwembad, een terras en restaurant. Alles erop en eraan. De kamers van het resort zijn schoon en netjes ingericht en bieden gratis WiFi. Een betere deal zal je niet vinden in de stad.

Bij de Mekong rivier Zwembad Terras Hotel locatie
vanaf € 5
Boeken / info
Namkhong Riverside
Middenklasse hotel tip Chiang Khong
             Middenklasse

Midden in het centrum van Chiang Khong en aan de Mekong rivier ligt het charmante Namkhong Hotel. Het hotel heeft uitzicht op rivier en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving vanaf het dakrestaurant. De sfeervol ingerichte kamers bieden ook uitzicht op de Mekong en hebben een balkon. Ook is er gratis WiFi in de kamers aanwezig! Bij het hotel kan je de slow boat naar Luang Prabang boeken.

Uitzicht op de Mekong rivier Dakrestaurant Terras Massage Hotel locatie
vanaf € 29
Boeken / info
Chiangkhong Teak Garden Riverfront Hotel
Luxe hotel tip Chiang Khong
               Luxe

Een hotel dat luxer is dan het 4-sterren Chiangkhong Teak Garden Riverfront Hotel zal je niet vinden in Chiang Khong. Dit hotel ligt aan de Mekong rivier en in het centrum van Chiang Khong op loopafstand van de markt. Het hotel heeft een tuin, terras, bar en leent gratis fietsen uit. Ook is er een restaurant en een mooi zwembad. De kamers zijn stijlvol ingericht en sommige hebben een balkon met uitzicht op de Mekong!

Aan de Mekong rivier Zwembad Tuin Terras Hotel locatie
vanaf € 43
Boeken / info
Lanjia Lodge
Luxe hotel tip Chiang Khong
    Onze keuze

Als je niet komt voor de luxe, wat langer in Chiang Khong en omgeving wilt verblijven en avontuurlijk bent, dan is de Lanjia Lodge zeker een aanrader. De lodge ligt op afstand van Chiang Khong maar mooi gelegen in de bergen. De romantische accommodatie heeft geen WiFi maar wel een balkon met prachtig uitzicht over de bergen. Ook is er een mooie tuin en terras. Je kunt fietsen en wandelen in de omgeving.

Uitzicht op de bergen Balkon Terras Fietsen Hotel locatie
vanaf € 126
Boeken / info

Prijzen van hotels in Chiang Khong

Het aantal hotels in Chiang Khong is vrij beperkt. Er zijn vooral wat middenklasse hotels en wat gueshouses. Prijzen beginnen al bij €5 per kamer per nacht voor een overnachting in Chaing Khong in een guesthouse (Namkhong Guesthouse en Resort) en lopen op tot ongeveer €40 in het duurste hotel.

Nog meer Chiang Khong hotel tips?

Ben je op zoek naar nog meer leuke Chiang Khong hotel tips? Bekijk hier een uitgebreid overzicht van speciale, leuke en goedkope hotels in Chiang Khong. Met ongeveer 25 accommodaties is het aanbod van hotels en guesthouses in Chiang Khong vrij klein.

Chiang Khong hotel tips
4.4 (88%) 5 votes
2018-09-26T21:23:10+00:00
Inline
Inline