Malakka reistips

  • Malakka reistips

Malakka reistips

Malakka, ook wel Melaka of Malaka genoemd, mag niet ontbreken op je lijstje als je door Maleisië gaat backpacken. Deze sfeervolle stad met z’n zeer lange en rijke geschiedenis en kleine gezellige steegjes vol met ambachtslieden en kleine winkeltjes, moet je absoluut bezocht hebben tijdens je reis door Maleisie. De stad licht tussen Singapore en Kuala Lumpur in en is makkelijke te bereiken. De stad trek veel toeristen die vaak op de overzichtelijke een kleinschalige stad verliefd worden. Malakka reistips komen in alle reisgidsen over Maleisië voor en geven je een duidelijk beeld van deze fantastische stad op het Maleisische schiereiland.

Malakka backpacken stadhuys
Stadhuys
Malakka backpacken A Famosa
A Famosa
Malakka backpacken Cheng Hoon Teng tempel
Cheng Hoon Teng tempel

Over Malakka

Deze sfeervolle middelgrote stad is groot geworden door zijn ligging aan zee. De stad werd door vele bedrijvige landen vaak uitgekozen als favoriete handelsstad. Zowel de Chinezen, Portugezen, Nederlanders en Engelsen hebben de havenstad in handen gehad nadat een Indonesische sultan Malakka in het Sultanaat van Malakka omtoverde. De Chinezen gebruikten Malakka als handelspunt met India voordat de Portugezen de stad op de Chinezen veroverden. De Nederlanders veroverden op hun beurt de stad weer op de Portugezen en lieten er diverse bouwwerken achter zoals de beroemde rood-witte kerk en het “stadhuys” op het rode plein (ook wel Dutch Square genoemd).

De oorspronkelijk Nederlands-Hervormde kerk op het rode plein springt erg in het oog vanwege de felle rode kleuren die je ook terugziet op het nabijgelegen stadhuys. Het historische plein is een belangrijke toeristische trekpleister in de stad en staat voor bovenaan de Malakka reistips in diverse reisgidsen. Er zijn ook tal van andere in rood gekleurde historische gebouwen te vinden die vandaag de dag veelal als museum dienen. Ook Bukit St Paul is een belangrijk punt in Malakka. De berg met daarop de ruïne van St Paul’s kerk biedt een prachtig vergezicht over de straat van Malakka en het centrum van Malakka. Ook deze berg met ruïne behoren tot de top van de Malakka reistips.

Malakka backpacken st paul kerk
St Paul kerk
Malakka backpacken moskee
Moskee
Malakka backpacken moskee binnenplaats
Moskee binnenplaats

Overnachten in Malakka

Malakka is ingesteld op het toerisme en heeft daarom een vrij groot aanbod hotels en guesthouses. De meeste kleinschalige hotels en guesthouses in Malakka kan je net ten noorden van de Sungai Melakka rivier vinden wat tevens ook net ten noorden van het historische centrum ligt. Ook net ten oosten van het historische centrum van Malakka tref je nog een flink aantal accommodaties aan.

Budget hotel tips Malakka

Ben je op zoek naar een goedkoop hotel in Malakka? Het Karim CT Guest House is een absolute aanraders. Het is weliswaar geen hotel maar een guesthouse. De accommodatie ligt midden in het centrum van Malakka en op loopafstand van het Portugese fort. Een overnachting in dit sfeervolle backpackers guesthouses boek je al vanaf $12 per kamer. Er zijn goedkopere hotels en guesthouses in de stad maar dit guesthouses is zeker een van de meest sfeervolle. Hostels zijn er ook in Malakka hier kan je vaak nog goedkoper je overnachting boeken. Via websites als Hostelworld.com kan je zelfs je overnachting al regelen voor een prijs vanaf $3,50 per bed per nacht.

Middeklasse hotel tips Malakka

Wil en kan je wat meer betalen en wil je ook wat meer comfort en luxe hebben, dan kan dat uiteraard ook goed in Malakka. Het 3-sterren Heeren By The River Hotel heeft sfeervolle ruime kamers met gratis wifi. Het mooie hotel ligt op loopafstand van Porta de Santiago, de Kerk van Christus en de tempel Sam Po Kong. Een kamer in dit hotel boek je vanaf $41 per nacht. Absoluut een goede deel.

Luxe hotel tips Malakka

Nog meer luxe en comfort en een zwembad? Op 5 minuten lopen van de Portugese wijk van Malakka en net ten oosten van het centrum van Malakka ligt het chique The Settlement Hotel. Dit 5-sterren hotel is deels in koloniale stijl gebouwd en erg ruim. Op het dak van het hotels bevindt zicht het restaurant. Een overnachting inclusief ontbijt boek je hier vanaf $71 per kamer inclusief ontbijt.

Vergelijk meer hotels in Malakka via Trivago.nl.

Malakka backpacken centrum stad
Centrum stad
Malakka backpacken Cheng Hoon Teng tempel
Cheng Hoon Teng tempel
Malakka backpacken Cheng Hoon Teng tempel
Cheng Hoon Teng tempel

Vervoer naar Malakka

Malakka is vrij goed te bereiken maar er zijn een aantal beperkingen aan het vervoer naar Malakka.

Bus

Het grote centrale station van Malakka (sentral station) ligt ongeveer 5km ten noorden van het centrum. Vanaf het sentral station gaan er zeer regelmatig bussen en taxi’s naar Kuala Lumpur Johor Bahru en Singapore. Bussen rijden vrijwel elk uur. Naar andere steden zoals Ipoh, Georgetown, Jerantut, Johor Bahru en Kota Bahru rijden ook regelmatig bussen. De afstand van Malakka naar Kuala Lumpur is 140km, naar Johor Bahru 220km. Singapore ligt net ten oosten van Johor Bahru. Malakka is een populaire bestemming dus ben je van plan om de stad een bezoekje te brengen is het handig om je busticket een aantal dagen vooruit te boeken zodat je zeker bent van een plek. Via 12go.asia kan je veel bustickets binnen Maleisië boeken.

Trein

Malakka heeft geen eigen treinstation. Ongeveer 30km buiten de stad ligt het treinstation waar je kunt uitstappen als je vanuit Singapore, Johor Bahru of Kuala Lumpur komt aanreizen per trein.

Vliegtuig

Malakka heeft een eigen vliegveld, Batu Berendam Airport. Het vliegveld wordt echter momenteel niet voor personenvervoer gebruikt. Wil je vliegen naar Malakka dan zou je via de luchthaven van Kuala Lumpur moeten reizen.

Boot/Ferry

Ook is het mogelijk om in Malakka te arriveren per boot vanuit Indonesië. Vanaf Dumai in Indonesië varen er dagelijks 2 snelle veerboten binnen 2 uur naar de overkant. In Maleisië krijg je eenvoudig je visum. Ga je van Malakka naar Indonesië, dan moet je op voorhand je visum voor Indonesië geregeld hebben. De overtocht kost je ongeveer 80 Ringit (€20,-). Tickets zijn bij de ferry te verkrijgen.

Meer Malakka reistips?

Ben je op zoek naar nog meer Malakka reistips? Vergeet dan vooral niet om een goede reisgids mee te nemen op je reis door Maleisië. In de betere reisgidsen vind je niet alleen handige Malakka reistips maar ookhandige informatie.

Malakka reistips
4.7 (93.33%) 6 votes
2018-04-11T12:19:30+00:00
Inline
Inline